Факт е, че Русия е агресор, факт е, че нападна

...
Факт е, че Русия е агресор, факт е, че нападна
Коментари Харесай

Явор Божанков, БСП: Факт е, че Русия е агресор, а България трябва да направи своя цивилизационен избор

" Факт е, че Русия е агресор, факт е, че атакува Украйна. България би трябвало да направи своя цивилизационен избор ". Това сподели от парламентарната естрада Явор Божанков от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " по дебата за решението за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна, предаде кореспондент на Sofia24.bg .

" Не от дълго време Русия ни разгласи за неприятелска страна и то, когато бяхме прекомерно другарски настроени – нито оръжие пращахме, нито участвахме в спора, само че въпреки всичко Русия ни разгласи за неприятелска страна. Няма нищо общо историческата признателност, няма нищо общо нашето уважение към съветската култура  с действителността през днешния ден и с обстоятелството, че Русия е агресор, и с обстоятелството, че Русия атакува Украйна, и с обстоятелството, че целият цивилизационен свят зае тази позиция, сподели още Божанков.

" Това е исторически миг освен за България, само че и за Европа. Решението е значимо, то е алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор ", добави той, като акцентира: " Тук делението на цивилизационен и нецивилизационен свят е същинско. От едната страна е Русия, Северна Корея, Сирия, Беларус – единствено диктаторски режими, от другата страна е целият либерален, свободен свят - модерните свободни, демократични страни ".

" Не би трябвало българските жители да се плашат. Те се плашат с политическа цел, тъй като такова въодушевление има, само че нашата работа като водачи, нашата отговорност е да водим  българския народ и въпреки да е мъчно, въпреки хората да са построили някакво мнение, ние би трябвало да водим и тях, а не да гледаме публичното мнение, накъде духа вятърът, да опънем платната и да се носим по течението на публичния спор ", сподели още социалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР