„Факт е, че на Николай Банев са констатирани 1 млрд.

...
„Факт е, че на Николай Банев са констатирани 1 млрд.
Коментари Харесай

Прокуратурата открила 1 млрд. лева в банкова сметка на Николай Банев в Швейцария

„ Факт е, че на Николай Банев са установени 1 милиарда лв. в швейцарска банка. Колегите са поискали от управляващите в Швейцария сметките им да бъдат блокирани”, разяснява тази заран пред NOVA зам. основният прокурор Иван Гешев във връзка със свое изказване отпреди дни, че към Баневи има обвиняване за пране на над 1 милиарда лв..

„ Самият факт, че в сметките, които те управляват, има над 1 милиарда лева приказва, че при възможното им стартиране те биха могли да реалокират тези пари, където си искат”, посочи Гешев и отхвърли вид дейностите против Баневи да идват от съперници. „ Не знам каква конкурентна среда основават Баневи, в случай, че нямат бизнес. Те единствено режат на скрап предприятия. Няма бизнес, който е конкурентен на техния “, съобщи зам. основният прокурор.

Иван Гешев призна, че пране на пари в размер от 1 милиарда лева е мъчно да се потвърди. „ Баневи са упрекнати и за закононарушение проведена незаконна група, за пране на пари, както и за длъжностни присвоявания”, посочи Гешев.

„ Профилът им е подобен, че съществува действителна заплаха, в случай че бъде взета мярка за неотклонение, друга от „ задържане под стража”, да окажат напън върху очевидци и да манипулират доказателство”, съобщи още той.

По думите му средствата, с които се потвърждават тези закононарушения, са по-скоро документи и експертизи, а не свидетелски показания.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР