Факт е, че днес жените се чувстват далеч по-ценени и

...
Факт е, че днес жените се чувстват далеч по-ценени и
Коментари Харесай

Мъжете днес са по-щастливи от жените

Факт е, че през днешния ден дамите се усещат надалеч по-ценени и потребни. Уви, натискът на всекидневието и безпокойството, които покачват равнищата на стреса обаче, ускоряват възприятието им на незадоволеност.

Данните на Службата за национална статистика на Англия откри, че що се отнася до фактора щастие, мъжете печелят залога. Жените са по-склонни да изпадат в пристъпи на тревога, които водят до действителни физически неразположения.

Специалистите са склонни да одобряват като пояснение за констатацията комплекс от фактори. Основен провинен е фактът, че дамите по някакъв метод се усещат по-ангажирани и обществено свързани със обществените събития спрямо мъжете.

Като цяло учените регистрират понижено възприятие за благополучие в целия свят в последните години. То е резултат от забавения стопански напредък, рецесията, терористичните актове, бежанската вълна и всички други проблеми в актуалното ни всекидневие.

Анализът на обстановката във Англия ясно демонстрира, че спрямо интервала преди няколко години хората са по-богати и по-здрави. Въпреки това равнищата на настроението не са се нараснали даже с %.

В изследванията от преди няколко години се следи осезаема разлика сред равнищата на благополучие при мъжете и дамите. Тогава дамите са показвали доста по-добри резултати от мощния пол. Днес тази разлика е заличена.

Данните са извънредно притеснителни. Дамите са предразположени към тревога повече от всеки път. Причина за положението е безпокойството, несъразмерният боязън, напрежението вмускулите. Тези фактори са извънредно съществени и могат да доведат до депресии.

В резултатите от изследването се показва още, че най-нещастните дами са тези, които живеят в Лондон. В контраст - най-добре прекарват живота си тези в Северна Ирландия.

При дамите е два пъти по-вероятно да страдат от тревога, в сравнение с при мъжете. Това се изяснява с разлики в мозъчната химия и съмнения на хормонално равнище, изключително при репродукция. Основните симптоми са повтарящи се тревожни мисли, импулси и мании.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР