Факт е, че част от автомобилите, особено тези на по-голяма

...
Факт е, че част от автомобилите, особено тези на по-голяма
Коментари Харесай

Помагат ли добавките в маслото за по-лесно палене през зимата

Факт е, че част от колите, изключително тези на по-голяма възраст, имат проблеми със пускане на мотора през зимата. Причините могат да бъдат най-различни, което значи и разнообразни способи за решение на казуса. Някои водачът са на мнение, че добавките в маслото улесняват запалването на мотора в студеното време, само че дали в действителност е по този начин.

Първо, би трябвало да се знае, че в действителност точно поради маслото стартирането на мотора през зимата става по-трудно. Причината е елементарна – при изстудяване всяка течност се сгъстява. Минералното масло, да вземем за пример, при температури под -10° C е сходно по консистенция на тежката сметана. За изпомпване на такова вещество през маслените канали и завъртане на коляновия вал на силовия елемент са нужни старания, на които не всеки запалител и батерия са способни.
 Полезни ли са добавките в маслото и горивото? Полезни ли са добавките в маслото и горивото?
Магазините за автомобилни аварийни елементи непрестанно хвалят разнообразни добавки за маслото и горивото, които би трябвало да подобрят рабо...

За да решат казуса, производителите измислиха синтетични моторни масла, които се сгъстяват по-малко на студа. Но в случай че всичко беше толкоз просто, хората щяха да преминат към такива смазочни материали още преди няколко десетилетия и да не помнят за компликациите със стартирането на мотора през зимата. Това обаче очевидно не се е случило, значи би трябвало да се търсят други аргументи.

Сред синтетичните моторни масла към момента има такива, които са предопределени да работят при ниски температури на открито, както и такива, които се предлагат за приложимост в региони с топъл климат. Това би трябвало да значи, че преди настъпването на зимата, вместо нормално масло, е задоволително да напълните мотора със смазка с характерности, да речем, 0W-20. Ако колата изминава 10 000 – 15 000 км през този сезон, т.е. началото на пролетта ще съвпадне със идната промяна на маслото, този метод е изцяло оневинен.



В преобладаващото болшинство от случаите характерен градски лек автомобил ще измине за описания интервал от време към 5000-7000 км (в най-хубавия случай), което не е задоволително за нова промяна, тъй че няма смисъл от такава. Затова и някои водачи подхващат нещо друго - прибавят специфични добавки към моторното масло преди началото на зимата. Те се продават както в магазини, по този начин и на бензиностанции.

Основните „ дейни субстанции “ в тях принадлежат към класовете безпепелни дисперсанти (предотвратяват образуването на нискотемпературни отлагания) и депресанти, които намаляват точката на изстиване на маслата. Имайте поради, че този способ не би трябвало да се употребява, в случай че междинните зимни температури не падат под -10 ° C. Но в случай че живеете в регион, където сходни температури са изцяло естествени, а колата ви не е нова и прекарва нощите на открито, тогава „ зимните добавки “ ще свършат работа.
 Чехия е срещу след 2035 година в Европа да не се създават бензинови и дизелови коли Чехия е срещу след 2035 година в Европа да не се създават бензинови и дизелови коли
Чехия ще изиска огромни промени в проекта на Европейския съюз за избавяне на планетата - така наречен зелена договорка. Министър-председателят на...

Във всички случаи обаче, преди да ги налеете в силовия елемент целесъобразно да се консултирате със експерт по поправки на мотори. Защото, в никакъв случай не се знае по какъв начин моторът на вашата кола ще реагира на ексцентричната „ химия “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР