Факт е, че България беше на първите места по смъртност

...
Факт е, че България беше на първите места по смъртност
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: В някои държави дори няма дискусия по наложените мерки, те просто трябва да се спазват!

 " Факт е, че България беше на първите места по смъртност от COVID-19 през последните дни. Това е нежелана позиция, а страната ни навлезе в най-тежката фаза на пандемията. Именно това е повода ограниченията към този момент да се разграничават от взетите през лятото “. Това съобщи пред Нова телевизия доцент Ангел Кунчев.

Той добави, че единствената цел на здравните управляващи е да прекратят тренда за увеличаващи се заболели.

" В света се натрупа задоволително опит. Най-важният индикатор обаче остава спазването на съответни ограничения. Виетнам, Нова Зеландия, Австралия, Япония и Китай са първенците в света. Там даже няма полемика по наложените ограничения “, изясни експертът.

Той добави, че на 21 декември ще стартира разхлабване на ограниченията, само че те изрично няма да отпаднат.

" Най-амбициозният проект е да ги понижим с 30-35%. Много е мъчно да се оправим в подобен къс период – три седмици. Най-добрият вид ще бъде да влезем в плато и да прекратим процеса на заболеваемост и смъртност. Ако пък го снижим – това също ще бъде триумф “, сподели доцент Кунчев.

" Дискусията за праговете я слушат от доста време. Такъв метод на обмисляне е погрешен и неосъществим. Никоя страна не работи по този начин. Всички последващи ограничения би трябвало да бъдат подбудени единствено от получените резултати. Те ще бъдат последователно разхлабвани. Ако реализираме триумф, ние считаме да възстановим работата на детските градини, яслите и учениците до 4-ти клас, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР