Факелно шествие срещу насилието под мотото “Правосъдие на светло: Да

...
Факелно шествие срещу насилието под мотото “Правосъдие на светло: Да
Коментари Харесай

В Благоевград се обявиха категорично за Правосъдие на светло: Факелно шествие срещу насилието над жени поведе брутално пребитата бизнесдама Стефка Терзийска

Факелно шествие против насилието под мотото “Правосъдие на ярко: Да спрем насилието над дами ”, проведено от Коста Козас, синът на пребитата благоевградчанка Стефка Терзийска, мина довечера поулиците на Благоевград. То потегли от ул. „ Илинден “ № 21 в 17.30 часа през днешния ден, където живее 46- годишната жена, която бе нападната пред дома си на 10 октомври, и се насочи към постройката на полицията и съда.

Коста и майка му Стефка избраха днешния ден за мирната проява, тъй като през днешния ден е денят,в който се навършват тъкмо 2 месеца от бруталното нахлуване над нея, при което бизнесдамата едвам оцеля, загуби едното си око и претърпя необикновен присихически потрес.

Пред над 100 -те,събрали се да изразят своята съпричастност към всички дами жертви на принуждение, Стефка Терзийска съобщи, че е безпределно признателна за поддръжката, получена в дните след случилото се. Тя съобщи, че шествието е проведено, с цел да се подскаже на институциите, че би трябвало да проработят интензивно по случаите принуждение и да даде мощ и кураж на всички дами в нейното състояние да не мълчат, а да се опълчат против насилието и насилниците. Политици,сред които ръководителят на ОБС Благоевград Радослав Тасков, кметът на Симитли Апостол Апостолов и доста други,се оповестиха изрично срещу насилието. Само преди дни, Коста Козас разгласи датата на факелното шествие и написа на страницата си във Facebook:

„ Изминаха два месеца от жестокото нахлуване над майка ми – Стефка Терзийска. Два месеца, откогато аз и фамилията ми се сблъскахме с бруталната реалност в България – действителността на насилието, несправедливостта, беззаконието и поръчковите опити за ликвидиране. Два месеца, откактоборбата против тази реалност се трансформира в идея за нас. През това време не е минал ден, в който да не научим за следващия случай на насилие- за следващата бита, обезобразена, смачкана жена!

Това е повода, в навечерието на втория месец от опита за ликвидиране на майка ми, да предизвикваме факелно шествие в поддръжка на жертвите на домашно принуждение, на всички дами, които не приказват за това, което се случва в домовете им.

Шествието е под надпис “Правосъдие на ярко: Да спрем насилието над дами ”. Решихме да бъде факелно, тъй като всички желаеме осветление на истината, на следствията по сходни похищения и заслужено правораздаване!

Бъдете с нас и дано дружно кажем “Стоп! ”, на нападенията, на жертвите, на безнаказаните насилници и поръчители! “, написа Коста.

Стефка Терзийска бе нападната на 10 октомври пред дома и от 21 годишния Кирил Лукаров, който я би грубо в железен кол. След като се посъвзе от шока,от болничното легло, Терзийска съобщи, че подозира, че поръчителят на побоя е някогашният и брачен партньор Йоанис Козас. Думите и удостовери и нейният наследник Коста. Случаят раздруса Благоевград, протестни дейности в отбрана на Стефка имаше и в деня, в който съдът гледаше мярката за неотклоненение на бруталния бияч Лукаов.

Грета Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР