Факелът в нощното небе над Киев – това е украински

...
Факелът в нощното небе над Киев – това е украински
Коментари Харесай

Украинските ПВО свалиха свой изтребител над Киев

Факелът в нощното небе над Киев – това е украински изтребител, свален от своето Противовъздушна отбрана, описа за РИА Новости източник в Министерство на защитата на Русия.

По-рано президентът на Украйна Зеленски съобщи, че са бомбардирани жилищни квартали на града, „ както през 1941 година “.

Военният източник означи, че появяването на ослепителен факел в нощното небе на 25 февруари над украинската столица и последващото му рухване над жилищна постройка има напълно друго пояснение.

„ Снощи над Киев е изпълнявал задача по въздушно наблюдаване изтребител Су-27 на украинските Военновъздушни сили. По простъпка една украинска зенитно-ракетна установка, дислоцирана до Киев, го е идентифицирала като цел и го е атакувала с ракети. “

В тази връзка, добави събеседникът, аналогията с Великата отечествена война на Зеленски, „ правейки за последните години всичко за героизацията на украинските нацисти “, фактически има “.

„ Но не с 1941 година, а с ноември 1943 година – освобождението на Киев от Червената войска от немско-фашистките окупатори “, добави той.

Министерство на защитата акцентира, че Въоръжените сили на Русия не нанасят никакви ракетни, авиационни или артилерийски удари по украинските градове: високоточните средства извеждат от строя военната инфраструктура, гражданското население с нищо не е застрашено.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР