Facebook започна да тества в четири държави система за защита

...
Facebook започна да тества в четири държави система за защита
Коментари Харесай

Facebook измисли система срещу порно изнудване

Facebook стартира да тества в четири страни система за отбрана против „ порно възмездие “. Системата ще разреши на потребителите да уведомят мрежата авансово за проблематични фотоси.
Австралийският комисар по онлайн сигурност Джули Инман-Грант изясни, че за отбрана на своите интимни фотоси потребителите на Фейсбук и Instagram авансово би трябвало да си изпратят фотосите в Messenger.
На сървъра на Фейсбук тези фотоси ще бъдат преобразувани в контролна сума и в случай че различен човек се опита да разгласява тези фотоси, специфичната система за следене няма да допусне това, заяви meduza.io.
Изпратеното изображение няма да се резервира на сървъра на Фейсбук. Кога ще стартира да се ползва отбраната още не е конкретизирано.
Припомняме, че преди да стане жертва на изнудвачи певицата Сиа незабавно щом научила, че клюкарско издание се готви да разгласява нейна гола фотография, тя решила да го изпревари и да я разгласява собственоръчно. " Не могат да го продадат, в случай че всички го имат ", показа певицата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР