Facebook залага на пиар, за да атакува Apple преди въвеждането

...
Facebook залага на пиар, за да атакува Apple преди въвеждането
Коментари Харесай

Facebook атакува политики на Apple с реклами във вестниците

Facebook залага на пиар, с цел да нападна Apple преди въвеждането на нови промени в поверителността на данните на операционната система iOS 14, които биха затруднили рекламодателите в следенето на потребителите, като вероятен знак за това какъв брой обществената мрежа гледа на този ход като опасност за главния си бизнес, съобщи CNN.

В сряда корпорацията организира конференция за дребния бизнес, който се опълчи на смяната и пусна реклами в няколко национални печатни издания, в това число „ Ню Йорк Таймс “, „ Уолстрийт Джърнъл “ и „ Уошингтън Поуст “.

С рекламите Фейсбук отхвърля условието на Apple потребителите да дават категорично позволение на приложенията да ги наблюдават в интернет. За обществената мрежа това може да бъде „ опустошително “ за милиони дребни компании, които популяризират онлайн.

Този ход съответствува с нова секция на уеб страницата на обществената мрежа, наречена SpeakUpforSmall, където се насочва апел към притежателите на дребен бизнес да споделят историята и мнението си. Всички тях Фейсбук предизвиква да употребяват и хаштага #SpeakUpforSmall, с цел да споделят какво значат за тях персонализираните реклами и какво ще се случи, в случай че върху тях бъдат наложени ограничавания.

Същевременно от Apple неведнъж се пробват да се нареждат като бранители на поверителността, описвайки измененията като произлизащи от убеждението, че „ неприкосновеността на персоналния живот е главно човешко право “. На това обаче Фейсбук отвръща като бранител на дребния бизнес.

„ Заставаме зад дребния бизнес на всички места. Мнозина от общността на дребния бизнеса споделиха терзанията си по отношение на насилствените актуализации на софтуера на Apple, които ще лимитират способността на бизнеса да пуска персонализирани реклами и да доближава дейно своите клиенти “, написа в рекламата, спонсорирана от обществената платформа.

 

I’m pretty certain is fighting to retain access to personal data..

— Dave Stangis (@DaveStangis)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР