Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

Google създали специален екип, който да се справи с казуса Fortnite

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
След като години наред изпълнителният шеф на Epic Games Тим Суини подлага на критика неведнъж монополистичното държание на компании, Apple, Гугъл и Valve, през предходната година основателите на Fortnite започнаха дръзновен и опасен ход, който обаче в последна сметка даде резултат. Epic своеволно замениха метода за разплащане в играта, въвеждайки потреблението на своята лична разплащателна система за сметка на тези в App Store и Гугъл Play. Последва изхвърлянето на играта от двата магазина, а по-късно и серия от каузи. Това, което се случи след това е решение на съда, което въпреки и да не беше директна победа за Epic Games, то тя е непълен триумф за разработчиците, които към този момент ще могат свободно да разгласяват връзки към различни разплащателни способи в приложенията в App Store.

Самата видеоигра Fortnite е същинска полуда измежду подрастващите, само че дружно с това – машина за пари. Макар и безвъзмездна за игра, Fortnite предлага разнообразни благоприятни условия за обогатяване на игровото прекарване посредством така наречен „козметики“. И тази машина за пари работи освен за основателите си, само че и за притежателите на въпросните магазини. Не е непредвидена, в този смисъл, новината, която неотдавна заяви, че Гугъл са били образували особено звено, което да се заеме с играта. Това се е случило, откакто преди три години, Epic Games почнали да оферират Fortnite за Android за Samsung посредством Galaxy Store и непосредствено от уеб страницата на играта, пренебрегвайки Гугъл Play. Това излиза наяве от документи, заведени в съда от страна на Epic.

В продължаващия спор сред Epic Games и Гугъл се появи развиване предишния месец, когато последните обявиха, че неодобрената версия на Fortnite, която Epic разгласява през предишното лято е представлявала риск за сигурността на потребителите на магазина, което е и причина за премахването на играта. Освен това, от компанията подсетиха, че за разлика от App Store, Гугъл Play има по-открита политика и разрешава наличието на други магазини на устройствата с Android. Според документи, показани от Epic Games обаче още през 2018 Гугъл са образували особено звено в рамките на компанията, което е трябвало да се оправи с „проблема Fortnite“.

По отношение на мобилните приложения в Play, които Гугъл смята за риск за сигурността, на разработчика на даденото приложение се дава нормално период от 90 дни да реши проблемите, свързани с продукта му преди Гугъл да ги оповести обществено. В случая с Fortnite обаче, Гугъл изчакали едвам няколко дни, с цел да споделят информация по случая с „приятелски“ медии, се показва в сигнала на Epic. „Вместо това, пренебрегвайки сигурността на потребителите, Гугъл побързали да разгласят случая. Идеята зад това е да попречат на разработчиците да пускат приложения отвън системата на Гугъл Play и по този метод да задържат монопола над дистрибуцията на приложения за Android“, се показва от Epic.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР