Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

Служителите на Epic Games недоволстват заради отмяната на четиридневната работна седмица

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Epic Games редактира своя политика към работното място, която вкараха поради пандемията. Вече месеци наред чиновниците на компанията могат да се възползват от опцията да работят по четири дни в седмицата, с помощта на въведена от страна на Epic политика. А в този момент компанията връща ситуацията отпреди и това изобщо не се харесва на доста от хората, които работят за основателя на Fortnite, предава Bloomberg.

Джейсън Шрайър от медията цитира диалози във вътрешен Slack канал, в който чиновници на Epic разискват интензивно анулацията на „свободните петъци“ и приканват управлението да не ги анулира. Според доста от тях, те са им помогнали да станат по-добри родители, а също по този начин и да са по-продуктивни в работата си. От компанията напомнят обаче, че въпросната политика още от началото е била въведена като краткотрайна мярка. Освен това, означават те, политиката не е изключително почтена по отношение на някои от чиновниците, които по график имат работни отговорности всеки месец. „Това значи, че доста хора не се възползват от тази политика ефективно“, отбелязва за Bloomberg Дениъл Вогел, основен действен управител в Epic Games в имейл до медията.

Шрайър цитира анкета, която екипите са провели между тях и от която излиза наяве, че 93% от запитаните намират различните свободни петъци за изключително потребни и 61%, които споделят, че вземането на изключителни почивни дни ги натоварва ненужно. Почти 90% от тези чиновници упорстват свободните петъци да си останат. От компанията са отказали коментар по тематиката.

Шрайър напомня, че става дума за бранш, в който изключителната работа, натоварените графици и напрежението са нещо нормално. Съчетано с пандемичната конюнктура, това основава голям стрес на доста от тези хора, което и предизвика някои компании от гейм промишлеността да премислят своите политики. Eidos Montreal да вземем за пример са измежду последните образци за това, като неотдавна оповестиха, че минават към четиридневна работна седмица. Същото са сторили неотдавна от самостоятелното студио Young Horses (Bugsnacks).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР