Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

Илън Мъск не подкрепя идеята за държавно регулиране на криптовалутите

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Ръководителят на Tesla Илън Мъск на събитието Code Conference показа своите визии по отношение на трендовете в развиването на криптовалутния бранш. Отслабената роля на страната посредством децентрализирана система от криптовалути, той назова една от аргументите за недоволството на китайските управляващи, само че в това време се опълчи на намесата на американското държавно управление в тази област.

Според Мъск, представен от CNBC, „ надали е допустимо да се унищожи криптовалутната система, само че управляващите могат да забавят нейното развиване “. Като цяло, отговаряйки на въпроса на водещия за нуждата управляващите на Съединени американски щати да правят регулация на обращението на криптовалути, ръководителят на Tesla и SpaceX сподели: „ Бих споделил – не правете нищо “. В същото време Мъск, макар честите си обществени мнения по отношение на криптовалутите, не се счита за сериозен специалист в тази област и не вижда криптовалутите като решение на всички проблеми на човечеството: „ Вярвам, че има избрана стойност в криптовалутите, само че не бих споделил, че това е второто идване на месията.“

Традиционните парични системи с преход към криптовалути биха могли да понижат грешките и краткотрайните закъснения, сподели Мъск. Атаката на китайските управляващи против криптовалутната интензивност вътре в страната, съгласно милиардера, е обвързвана с проблемите по отношение на доставките на електрическа енергия в доста райони на КНР. В южен Китай, изяснява Мъск, случайните спирания на електрозахранването са постоянно срещани. Търсенето явно надвишава потенциала на енергомрежата, а добивът на криптовалута основава спомагателни тежести, които управляващите биха желали да избегнат. Но на първо място, както акцентира Илън Мъск, китайските управляващи не харесват ролята на криптовалутите, като средство за намаляване въздействието на централизираното държавно управление.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР