Facebook скоро ще предлага платено съдържание от различни медии. Това

...
Facebook скоро ще предлага платено съдържание от различни медии. Това
Коментари Харесай

Facebook ще предлага платен достъп до новини и статии

Facebook скоро ще предлага платено наличие от разнообразни медии. Това може да стане още тази година, оповестява онлайн изданието Re/Code.

В момента едно от главните терзания на онлайн медиите е намаляващия брой гости на уеб страниците им за сметка на обществените мрежи. Хората се осведомят непосредствено във Фейсбук, а платформата Instant Articles също понижава доста приходите от реклама. Затова Фейсбук желае да помогне на медиите с нова услуга - платено наличие.

Фейсбук ще бори тероризма с технологии и желае помощ

Фейсбук забрани да се наблюдават потребителите ѝ

Хората ще имат право на 10 безвъзмездни публикации месечно от дадена медия, която взе участие в програмата. Въпросните публикации ще са в Instant Articles. След като потребителят прочете безплатните публикации, той ще получава известие с апел да се абонира, с цел да може да чете всичко, което дадената медия качва в Instant Articles.

Вижте фотоси на Зукърбърг в нашата изложба

"Създаването на качествена публицистика коства пари и ние желаеме да се уверим, че тя може да процъфтява във Фейсбук ", разяснява Кембъл Браун, който управлява плана. Медиите сами ще дефинират какъв брой да коства въпросният абонамент, като ще би трябвало да прибавят сами в уеб страниците си алтернатива за обработка на абонаментите. Освен това медиите ще задържат 100% от приходите от абонаменти.

Поне такива са сегашните проекти на обществената мрежа. Те могат да се трансформират, когато услугата бъде изцяло подготвена, което се чака да се случи до края на тази година. Обмислял се е и вид за предложение на пакети с абонаменти към няколко медии, само че наподобява, че той е изнемощял.

Част от водещите американски медии обаче желаят повече въздействие върху обществената мрежа. По-рано този месец една от огромните търговски групи с членове като New York Times, The Wall Street Journal и Washington Post желаеха позволение от американските регулатори да могат да се обединят и показват единно в договарянията си с Фейсбук и Гугъл.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР