Facebook ще предложи на потребителите си нови начини да виждат

...
Facebook ще предложи на потребителите си нови начини да виждат
Коментари Харесай

Ще можем да виждаме и трием личната си информация във Facebook по нов начин

Фейсбук ще предложи на потребителите си нови способи да виждат информацията, която събира за тях, и да я изтриват. Това оповестиха публично от обществената мрежа в блог пост.
Така компанията ще се опита да ограничи големите по мащаб отрицателни последствия, които я връхлетяха след абсурда с консултантската компания Cambridge Analytica. Припомняме, че в средата на месеца бе разкрито, че данни на 50 млн. консуматори на Фейсбук са били употребявани и манипулирани за разнообразни цели, в това число политически. Смята се, че по този метод е било повлияно на референдума във Англия за излизане от Европейски Съюз и на президентските избори в Съединени американски щати, които завоюва Доналд Тръмп.
Сега Фейсбук разгласи, че в идващите няколко седмици ще вкара нови функционалности и промени в политиката си във връзка с персоналната информация. Това ще разреши на потребителите да виждат данните, които се съхраняват за тях. Ще им бъдат предоставени и нови способи за заличаване на избрана информация и предотвратяване сходна такава да бъде събирана в бъдеще.
Чрез инструментите ще могат да се крият данни селективно, както и цели профили, допълват от компанията.
" Някои хора желаят да отстранен неща, които са споделяли в предишното, а други са просто любопитни какви данни има Фейсбук за тях. Затова представяме Access Your Information - сигурен метод потребителите да преглеждат и ръководят персоналната си информация ", показва се още в известието.
Още детайлности за новостите в обществената мрежа прочетете в
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР