Facebook се изправя пред заплахата да се раздели с ключови

...
Facebook се изправя пред заплахата да се раздели с ключови
Коментари Харесай

Притискат Facebook да продаде Instagram и WhatsApp


Фейсбук се изправя пред опасността да се раздели с основни активи
(снимка: CC0 Public Domain)

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати и съвсем всички щати са подхванали правосъдни дейности, с цел да принудят Фейсбук да продаде известните услуги Instagram и Whats App. Властите се надяват съдът да признае, че покупката на Instagram и Whats App е противозаконна .

Фейсбук купи при започване на десетилетието младата и обещаваща обществена мрежа за издание на фотоси и видеоклипове Instagram и месинджъра WhatsApp. За Фейсбук тези покупко-продажби се трансфораха в една от най-успешните вложения, защото известността на двете услуги набъбна експоненциално с течение на времето и към момента продължава да пораства.

В американски съд са заведени два каузи по едно и също време, заяви. Първото от Федералната комерсиална комисия, а второто – от основните юристи на 46 щата, окръг Колумбия и Гуам. И двете каузи са ориентирани към това съдът да откри, че е противозаконна.
още по тематиката
Властите са уверени, че Фейсбук е монополист на пазара на обществени медии и употребява тактика, която включва изкупуване на обещаващи съперници, което вреди точно на конкуренцията. Чрез съда управляващите желаят да принудят Фейсбук да продаде добитите преди този момент активи.

„ В продължение на близо десетилетие с цел да смаже по-малките противници, да задуши конкуренцията и всичко това за сметка на елементарните консуматори ”, разяснява прокурорът на Ню Йорк Летисия Джеймс от името на коалиция от 46 щата.

Но съгласно Ройтерс, казусът с угаждане на сходни изказвания е, че години по-рано Федералната комисия по търговия на Съединени американски щати утвърди придобиванията на Instagram и WhatsApp. Този факт може да разтегне правосъдния развой с години.

В същото време юристът на Фейсбук Дженифър Нюстед споделя, че едвам откакто Фейсбук е вложил милиарди долари в тяхното развиване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР