Facebook работи усилено за разширяване на аудиторията си сред децата(снимка:

...
Facebook работи усилено за разширяване на аудиторията си сред децата(снимка:
Коментари Харесай

Facebook иска и децата на 6 години в социалната мрежа


Фейсбук работи интензивно за разширение на аудиторията си измежду децата
(снимка: CC0 Public Domain)

Д ълго време Фейсбук пренебрегва аудиторията под 13 години. Това се дължи на строгостта на американските закони, заради които за компанията беше по-лесно да не взаимодейства с деца, в сравнение с да носи отговорност в бъдеще пред съда по една или друга причина.

Сега обаче зад стените на ИТ колоса тече усилена работа по разширение на аудиторията. Публикация на твърди, че екипът на Фейсбук желае да разшири потребителската база на обществената мрежа с деца от 6 години. Това сочи изтекла информация от вътрешен блог на компанията.
още по тематиката
Интересното е, че новата възрастова група ще бъде разграничена на пет по-малки. В бъдеще се възнамерява събраните данни да бъдат употребявани за установяване на потребностите на младите консуматори. Коментарите са, че по този метод Фейсбук преследва по-големи облаги.

Наскоро Фейсбук предприе промяна на името на компанията. Самата обществена мрежа, приложенията WhatsApp и Instagram, както и планът Oculus ще работят под шапката на компания, наречена Meta.

Това име е въодушевено от устрема на Марк Зукърбърг и неговият екип да трансфорат Фейсбук в метапространство, където хората ще се показват с виртуални аватари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР