Facebook премахна видео от личната страница на президента на САЩ

...
Facebook премахна видео от личната страница на президента на САЩ
Коментари Харесай

И Facebook уличи Тръмп в лъжа - за коронавируса

Facebook отстрани видео от персоналната страница на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, което включва сегмент от изявление за Fox News, в което той споделя, че децата са " съвсем ваксинирани " против COVID-19, оповестява NBC News.
" Това видео включва погрешни изказвания, че група хора са ваксинирани от COVID-19, което е нарушаване на нашите политики за нездравословната дезинформация за Коронавирус ", съобщи Анди Стоун, представител на Фейсбук.
Twitter също в профил видеото от своята платформа, откакто то се появи от профил, отдаден на политическата акция на Доналд Тръмп за нов мандат отпред на Съединени американски щати, заявявайки, че видеото е " в нарушаване на Правилата на Twitter за дезинформация на COVID-19 ".
В изявлението, излъчено в сряда сутринта, Тръмп сподели, че децата би трябвало да се върнат в учебно заведение, защото са " съвсем ваксинирани " или " на практика ваксинирани " против заболяването. Въпреки че са по-малко уязвими, децата в действителност могат да предават заболяването на други хора, а има и умряли от нея деца.
Фейсбук за първи път отстранява обява на Тръмп, обвързвана с погрешна информация за COVID-19. През юни беше отстранена обява от щаба на президента, съдържаща нацистки знаци за подготовка на политически пандизчии през Втората международна война.
Още: " Twitter публично сподели, че Тръмп е измамник, президентът на Съединени американски щати се разгневи (СНИМКИ) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР