Facebook открива нови хиляда работни места в лондонския си офис

...
Facebook открива нови хиляда работни места в лондонския си офис
Коментари Харесай

Facebook открива 1000 нови работни места в Лондон

Facebook открива нови хиляда работни места в лондонския си офис тази година, съобщи Ройтерс. С това американската компания продължава да разраства най-големия си европейски инженерен център и ще продължи да го прави, даже след излизането на Англия от Европейския съюз.

Повече от половината позиции са свързани със софтуерно инженерство, огромна част от тях ще бъдат в областта на сигурността, за основаването на артикули, които да улавят неприятното наличие в обществените мрежи Фейсбук, Messenger, Instagram и WhatsApp.

Главният опериращ шеф на групата Шерил Сандбърг съобщи официално за свободните позиции през днешния ден, преди заминаването си за Световния стопански конгрес в Давос дружно с вицепрезидента за Европа, Близкия изток и Африка - Никола Менделсон. С новите попълнения в редиците си чиновниците на Фейсбук във Англия ще се усилят до 4000. Британският министър председател Борис Джонсън сподели, че разрастването на компанията е „ чудесна вест “. „ Решени сме да създадем Обединеното кралство най-безопасното място в света, където да си онлайн, както и едно от най-хубавите места за базиране на софтуерни компании “, съобщи той.

Компанията продължава да се бори с връщането на доверието в платформите си след абсурда с „ Кеймбридж Аналитика “ през 2018 година.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР