Facebook може да се превърне в заплаха за демокрацията, каза

...
Facebook може да се превърне в заплаха за демокрацията, каза
Коментари Харесай

Бивш британски разузнавач: Facebook може да се превърне в заплаха за демокрацията

Facebook може да се трансформира в опасност за демокрацията, сподели пред BBC някогашният началник на английската разследваща организация Главна квартира за държавни връзки (GCHQ).
Робърт Ханиган добави, " че обществената мрежа е по-заинтересована да се възползва от персоналните данни на потребителите, в сравнение с да „ пази персоналните ви данни. "
Той сподели това откакто депутатите тази седмица упрекнаха Фейсбук във впечатляващи секрети покупко-продажби с потребителските данни.
Фирмата също по този начин е подложена на критика поради това, че се занимава с подправени вести, напомня БГНЕС.
Ханиган добавя: " Това не е нещо като пухкава благотворителна организация, предоставяща безвъзмездни услуги. Това е доста тежък интернационален бизнес и тези огромни софтуерни компании са всъщност най-големите международни рекламодатели в света, това е мястото, където те вършат своите милиарди “.
" Така че в подмяна на услугата, която смятате за потребна, те взимат вашите данни... и ще изстискат всяка капка облага от тях. "
Попитан дали Фейсбук е опасност за демокрацията, Ханиган сподели: " Потенциално да. Мисля, че става по този начин, в случай че не е следен и контролиран. “
" Но тези огромни компании, изключително там, където има монополи, не могат да се реформират сами. Това би трябвало да идва извън. "
Имейлите, написани от шефа на Фейсбук и негови заместници, демонстрират, че компанията е сключвала секрети покупко-продажби, с цел да даде на някои разработчици специфичен достъп до потребителските данни, като в същото време отхвърля на други, оповестиха английските депутатите по-рано тази седмица.
Комисията по цифровите технологии, културата, медиите и спорта разгласява онлайн вътрешни документи като част от следствието на подправени вести.
От институцията споделиха, че файловете също по този начин демонстрират, че Фейсбук съзнателно е направила " колкото е допустимо по-трудно " потребителите да са наясно с измененията в поверителността на приложението си за Android.
Фейсбук обаче съобщи, че документите са показани " доста подвеждащо " и изискват спомагателен контекст
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР