Facebook казва, че първият чифт потребителски смарт очила“ ще бъде

...
Facebook казва, че първият чифт потребителски смарт очила“ ще бъде
Коментари Харесай

Първите „смарт очила“ на Facebook ще бъдат Ray-Ban, идват догодина

Фейсбук споделя, че първият чифт потребителски „ смарт очила “ ще бъде пуснат през идната година в съдействие с известния бранд Ray-Ban, заяви основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг по време на откриването на напълно виртуалната конференция Фейсбук Connect. Не е ясно какви функционалности ще има устройството, само че Фейсбук удостовери пред софтуерния уебсайт The Verge, че устройството няма да бъде класифицирано като AR (добавена действителност, бел. ред.) устройство и няма да има вграден екран от всевъзможен тип. Това допуска, че смарт очилата може да са по-близо като концепция до нещо като Snap Spectacles или може би Amazon Echo Frames.

Социалната мрежа прибавя, че потребителските смарт очила ще бъдат една стъпка напред в цялостната работа н компанията в сферата AR, която в този момент включва първообраз за пробни проучвания, който назовава Project Aria, който е по-скоро като пълноценна двойка AR очила, както звучи. От този месец Фейсбук споделя, че компанията ще стартира да тества Aria в действителния свят със чиновници и реализатори на Фейсбук, с цел да извади сложни въпроси към области като дискретност, видеозапис и дизайн.

Компанията от години приказва за проектите си да построи AR устройства, които наподобяват на чифт общоприети очила, а в този момент калифорнийците работят с производителя на Ray-Ban, Essilor-Luxottica, с цел да проектира рамките на първите си смарт очила, потвърждавайки слуховете предходната есен, че Фейсбук си партнира с италианска марка очила.

„ Ние сме запалени по проучването на устройства, които могат да дадат на хората по-добри способи да се свържат с най-близките си. Вещите, които носим, имат капацитет да го създадат. С EssilorLuxottica имаме също толкоз упорит сътрудник, който ще даде своя опит и азбучник на международна марка за първите същински съвременни смарт очила “, съобщи в изказване Андрю Босуърт, вицепрезидент на Фейсбук в отдела Reality Labs.

Подгряващото видео на новите смарт очила от Фейсбук:

Няма детайлности за това по какъв начин ще се назовават бъдещите AR очила на Фейсбук, по какъв начин наподобяват отвън прототипа на Aria или какъв брой биха могли да костват (или по този въпрос какъв брой ще костват проектираните от Ray-Ban смарт очила).

 Първите „ смарт очила “ на Фейсбук ще бъдат Ray-Ban, идват следващата година

Но AR и интелигентните очила, проектирани да наподобяват като общоприети очила, стават все по-чести през последните години, като компании като North (сега благосъстоятелност на Google) и Nreal създават много впечатляващи устройства.

Море от акули

Междувременно всички огромни софтуерни колоси – в това число Amazon, Apple, Гугъл, Intel и други – или към този момент са пуснали устройство в категорията на интелигентните очила или AR, или се твърди, че работят интензивно по нещо.

 Първите „ смарт очила “ на Фейсбук ще бъдат Ray-Ban, идват следващата година

Фейсбук през последните месеци беше по-прозрачен във връзка с работата, излизаща от Reality Labs, група, основана през 2018 година, която работи по пробни планове като план за мозъчен интерфейс на Фейсбук, футуристичен AR дизайн на очила и други действия, които може да повлияе на създаването на артикули в Oculus, екипът за видеоконференции на портала и други групи.

По-рано тази година компанията разгласява механически документи и прототипни дизайнерски изображения на това по какъв начин биха могли да наподобяват хибридни AR-VR устройства в бъдеще (потенциално версия на Project Aria), а предходната година подразделението Reality Labs закупи стартъпа, занимаващ се с създаване на невронен интерфейс, CTRL-Labs.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР