Facebook изпробва нов бутон, който изразява неодобрение и отрицателен вот

...
Facebook изпробва нов бутон, който изразява неодобрение и отрицателен вот
Коментари Харесай

Най-накрая! Фейсбук с нов бутон за отрицателен вот

Фейсбук тества нов бутон, който показва отрицание и негативен избор - " downvote ". Той е бил наличен за едвам 5% от потребителите на обществената мрежа в Съединени американски щати, които употребяват операционната система Android, заяви Нова телевизия.

От компанията потвърдиха пред Business Insider, че опитват с функционалността. Бутонът ще помогне в преценката дали мненията под обществени изявления са несъответствуващи.

Въпреки първичните догатки на потребителите на Twitter, че новият бутон действа като „ не харесвам”, от Фейсбук обясниха, че отрицателният избор няма да въздейства върху това по какъв начин се демонстрира обявата. От компанията прибавиха, че към този момент нямат проекти пробата да се вижда от повече хора.

„ Ние не изпробваме бутон „ неодобрение”. Ние сътворяваме функционалност, посредством която хората да ни дадат мнения за мненията под обществени публикации”, съобщи представител на обществената мрежа. Някои консуматори означиха, че опцията „ негативен вот” се появява под мненията, паралелно до бутоните „ харесвам” и „ отговори”. Новият бутон беше видян първо от Тейлър Лорънц от " The Daily Beast ".

Според оповестени туитове, когато потребителите във Фейсбук гласоподават с „ негативен вот”, те могат да изберат от лист с аргументи за какво са натиснали този бутон. Например, може да се маркира, че коментарът е „ подвеждащ” или „ нападателен”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР