Facebook излезе с официално изявление за изтичането на данни и

...
Facebook излезе с официално изявление за изтичането на данни и
Коментари Харесай

Facebook обясни как са изтеглени данните на повече от 530 милиона потребители

Facebook излезе с публично изказване за приключването на данни и персонална информация на повече от 530 милиона консуматори. Според компанията, повода за това огромно приключване на данни е била накърнимост, която за първи път е разпозната през 2019 година Злонамерените хакери са употребявали функционалност на Фейсбук, употребявайки способ за добиване на информация, постоянно автоматизиран развой за добиване на незащитени обществени данни, излиза наяве от обява в формалния блог на компанията. Фейсбук съобщи, че от този момент е подхванала дейности за попречване на по-нататъшното експлоатиране на тази функционалност.

„ В резултат на дейностите, които предприехме, сме уверени, че съответният проблем, който им е разрешил да извлекат тези данни, към този момент не съществува “, написа Майк Кларк, шеф на продуктовия мениджмънт на Фейсбук в обява в блога от вторник.

Съобщава се, че персоналната информация на стотици милиони консуматори на Фейсбук, в това число имена, дати на раждане и телефонни номера, е била оповестена в хакерски портал и пусната в продажба. Наборът от данни съдържа информация за 533 милиона консуматори от 106 страни, съгласно информация от Business Insider, откъдето първи оповестиха за казуса. Изглежда, че данните не са настоящи във всички случаи, като някои от тях са от няколко години, само че към момента могат да дават скъпа и сензитивна информация на крадците на идентичност и измамниците.

Фейсбук съобщи, че техническият минус, основал уязвимостта, е открит в способността на приложението да импортира контакти от телефона на потребителя. Наборът от данните на потребителите към този момент е разполагаем гратис и с отворен достъп, до момента в който преди този момент се продаваше посредством основан бот в платформата Telegram.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР