Facebook изгражда масивен подводен кабел около Африка в опит да

...
Facebook изгражда масивен подводен кабел около Африка в опит да
Коментари Харесай

Facebook изгражда огромен подводен кабел около Африка

Facebook построява солиден подводен кабел към Африка в опит да притегли повече от 1,3 милиарда поданици на континента онлайн, написа CNBC. Проектът е на стойност към $1 милиарда

Технологичният колос си партнира с китайската China Mobile, южноафриканската MTN, френската Orange и английската компания Vodafone. В плана, наименуван 2Africa, са включени и локалните мрежови оператори.

Проектът е предоставен на доставчика на кабелни системи Alcatel Submarine Networks, която е благосъстоятелност на Nokia. Кабелът ще бъде с дължина 37 000 километра, или както Фейсбук твърди, " кабелът ще бъде съвсем еднакъв на обиколката на Земята ".

По данни на Bloomberg инвестицията в плана ще възлиза на 1 милиард $.
 Фейсбук изненада с отлични резултати
Фейсбук изненада с отлични резултати

Компанията регистрира възобновяване на рекламните доходи

Основна цел на самодейността е да способства за по-голяма съгласуваност в Африка. Към момента контингентът е " минимум обвързваният " в света - малко повече от една четвърт от популацията имат достъп до интернет, написа компанията в пост в блога си.

Фейсбук съобщи, че планът 2Africa ще бъде по-ефективен от досегашните сходни планове, тъй като ще усили потенциала си, употребявайки алуминий, а не медни нишки. Сега компанията е в развой на създаване на нов прелез, свързващ Червено море със Средиземно море.

" 2Africa е продължение на нашите непрекъснати старания за разширение на инфраструктурата на световната мрежа. Ние си сътрудничим с сътрудници от цялостен ​​свят за построяването на няколко подводни оптични кабела, които са водещи в промишлеността във връзка с обсег, потенциал и еластичност ", пишат от компанията.

И въпреки всичко пандемията на ковид може да сътвори редица провокации. Световната здравна организация предизвести, че Африка може да бъде мощно наранена и там може да загинат до 190 000 души за една година, в случай че болестта не бъде арестувана.

Независимо от това, ходът от Фейсбук акцентира покачвания интерес от фирмите в Силициевата котловина към Африка като опция за вложения с висок напредък.
 Организация на обединените нации: Африка е изправена пред стопански срив поради пандемията
Организация на обединените нации: Африка е изправена пред стопански срив поради пандемията

Икономиките там зависят от външната търговия, а повече от половината към този момент за затворени

Гугъл също работи върху подводен кабел, наименуван Equiano, който би свързвал Африка с Европа. Гигантът има и още един план, наречена Loon, който построява балони на огромна надморска височина, с цел да доставят 4G интернет на селските региони. Наскоро компанията разгласи разширение на тази скица до Мозамбик.

Преди това Фейсбук имаше проекти да популяризира интернет до отдалечени региони, употребявайки дронове на слънчева сила. Проектът беше наименуван Aquila, само че компанията приключи концепцията още през 2018 година. Наскоро обаче имаше и известия, че Faceboook работи с Airbus за тестване на сходни дронове още веднъж в Австралия.
 2,26 милиарда души употребяват приложенията на Фейсбук всеки ден
2,26 милиарда души употребяват приложенията на Фейсбук всеки ден

Фейсбук регистрира мощно четвърто тримесечие макар проблемите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР