Facebook има споразумения за споделяне на данни с поне 60

...
Facebook има споразумения за споделяне на данни с поне 60
Коментари Харесай

Apple, Samsung и Microsoft знаят всичко за вас и вашите приятели. Благодарение на Facebook

Facebook има съглашения за шерване на данни с най-малко 60 компании, най-вече от които производители на мобилни устройства. Много от тези съглашения са към момента годни. Това настояват в собствен отчет от The New York Times, представени от Business Insider.

Apple, Amazon, Samsung и Microsoft са измежду играчите на пазара, които имат партньорство за шерване на информация със обществената мрежа за последните 10 години, излиза наяве от обявата.

Договорите разрешават на тези компании да имат достъп до данни на консуматори на Фейсбук и до такава на техните другари. В своя отговор на отчета от интернет компанията показват, че не са споделяли информация за другари на потребителите си без изришно позволение за това.

За първи път тази процедура стана обект на разискване при започване на 2012 година.

" Това беше възприето като вътрешен проблем с поверителността на информацията ", разяснява предходният началник на отдела по сигурността във Фейсбук Санди Паракилас.

" Шокиращо е, че тази процедура продължава да съществува шест години по-късно. Това си опонира с изказванията на компанията пред Конгреса, че всевъзможен достъп до данни на приятелите на консуматори в обществената мрежа е бил спрян ", показва още тя пред The New York Times.

Според медията някои от посочените компании са имали достъп до информация на потребителите, обвързвана със статуса за техните партньорски връзки, религиозни и политически възгледи, както и интерес към дадени събития, оповестени в обществената мрежа. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР