Facebook и Instagram ще ограничат достъпа на фирмите рекламодатели до

...
Facebook и Instagram ще ограничат достъпа на фирмите рекламодатели до
Коментари Харесай

Facebook и Instagram с нови мерки за защита на тийнейджърите

Facebook и Instagram ще лимитират достъпа на компаниите рекламодатели до персоналните данни на младежите, които употребяват двете обществени мрежи. По този метод фирмите ще бъдат принудени да съблюдават още правила, когато насочват посланията на рекламите си към консуматори в тийнейджърска възраст. Това заяви софтуерната корпорация Meta, която притежава Facebook и Instagram.

От февруари рекламодателите към този момент няма да получават информация за пола на младежите, които са регистрирани в двете онлайн платформи, или за типа на изявленията, от които те се интересуват, оповестява онлайн изданието на английския в. " Гардиън ".

В сходство със затегнатите правила компаниите ще могат да " насочват " реклами към даден консуматор единствено въз основа на данни за възрастта и местоположението му, разгласи " Меta ". 

Гигантът в региона на обществените медии също по този начин удостовери, че през март ще бъдат въведени промени, с помощта на които младежите ще имат опция " да виждат по-малко " от избрани типове реклами. Те ще избират тази алтернатива посредством промени, които ще могат да вършат в настройките на Фейсбук и  Instagram.

Много деятели за онлайн сигурност настояват, че фирмите, които ръководят обществените медии, би трябвало да положат повече старания, с цел да управляват типовете реклами, показвани на по-младите консуматори. Те предизвестяват, че несъответствуващите реклами могат да причинят толкоз вреди на по-младите хора, колкото и обидното или оскърбително наличие, оповестено от други консуматори на обществените мрежи, отбелязва ДПА.

Корпорацията " Мета " преди време вкара ограничавания, които не разрешават на компаниите да насочват реклами към младежите въз основа на интереса, който са показали към дадени тематики и изявления, както и въз основа на реакциите, които те са предизвикали у тях. 

Технологичната компания разгласи, че в този момент подхваща по-строги ограничения вследствие на експертното мнение на експерти по тематиката, въз основата на резултатите от изследвания и заради въвеждането на регулации в световен мащаб. 

" Съзнаваме, че младежите не имат житейския опит на потребителите в по-зряла възраст, който да им разреши да вземат осведомено решение за това по какъв начин персоналните им данни да бъдат употребявани за позициониране на рекламни послания, най-много когато им оферират артикули, които могат да закупят. Поради това в допълнение ограничаваме опциите на рекламодателите да насочват своите послания към младежите, както и вкарваме по-сериозна регулация на достъпа до информацията, въз основа на която им се оферират избрани реклами ", се споделя в известие на корпорацията, учредена и ръководена от Марк Зукърбърг.

" Меtа " е постигнала съглашение да заплати 725 милиона $, с цел да уреди групов правосъден иск, в който се твърди, че нейната обществена мрежа Facebook е предоставила на трети страни достъп до данните на свои консуматори без тяхното единодушие, съобщи Си Ен Би Си в края на предходната година.

Това бе най-голямото обезщетение, което е постигано при групов правосъден иск за нарушение на правото на персонална цялост и отбраната на персоналните данни, както и най-голямата сума, която Меtа е плащала в границите на сходно дело, твърди правната адвокатска фирма, представляваща ищците, излиза наяве от правосъдни документи.

Колективният правосъден иск е заведен през 2018 година, откакто Facebook разкри, че персоналните данни на 87 милиона от потребителите й са били непозволено " споделени " с бивша консултантска компания. Тази компания беше обвързвана с предизборната акция на Доналд Тръмп през 2016 година, когато той беше определен за президент на Съединени американски щати.

Ищците настояват, че Facebook е предоставил на " голям брой трети страни достъп до наличието и информацията " в техните профили в обществената мрежа. Те са безапелационни, че това е станало без единодушието им, а компанията притежател на Facebook не е направлявала съответно достъпа на трети страни до тази информация и метода, по който тя е употребена. 

За да влезе в действие съглашението, то би трябвало да бъде утвърдено от съда в щата Калифорния, който преглежда желае, отбелязва Си Ен Би Си. 

Консултантската компания, базирана в Лондон, беше закрита през 2018 година след експлоадирането на абсурда. Тя беше упрекната, че данните на консуматори, предоставени й от Фейсбук, са били употребявани без тяхно единодушие за задачите на предизборни акции, за които е била наемана.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР