Facebook и Instagram ще ограничат достъпа на фирмите рекламодатели до

...
Facebook и Instagram ще ограничат достъпа на фирмите рекламодатели до
Коментари Харесай

Facebook и Instagram с нови мерки за защита на тийнейджърите

Фейсбук и Instagram ще лимитират достъпа на компаниите рекламодатели до персоналните данни на младежите , които употребяват двете обществени мрежи. По този метод фирмите ще бъдат принудени да съблюдават още правила, когато насочват посланията на рекламите си към консуматори в тийнейджърска възраст. Това заяви софтуерната корпорация " Мета ", която има обществените мрежи.

От февруари рекламодателите към този момент няма да получават информация за пола на тийнейджърит е, които са регистрирани в двете онлайн платформи, или за типа на изявленията, от които те се интересуват, оповестява онлайн изданието на английския в. " Гардиън ".

В сходство със затегнатите правила компаниите ще могат да " насочват " реклами към даден консуматор единствено въз основа на данни за възрастта и местоположението му.

Гигантът в региона на обществените медии също по този начин удостовери, че през март ще бъдат въведени промени, с помощта на които младежите ще имат опция " да виждат по-малко " от избрани типове реклами. Те ще избират тази алтернатива посредством промени, които ще могат да вършат в настройките на Фейсбук и Instagram.

Много деятели за онлайн сигурност настояват, че фирмите, които ръководят обществените медии, би трябвало да положат повече старания, с цел да управляват типовете реклами, показвани на по-младите консуматори . Те предизвестяват, че несъответствуващите реклами могат да причинят толкоз вреди на по-младите хора, колкото и обидното или оскърбително наличие , оповестено от други консуматори на обществените мрежи, отбелязва ДПА.

Корпорацията " Мета " преди време вкара ограничавания, които не разрешават на компаниите да насочват реклами към младежите въз основа на интереса, който са показали към дадени тематики и изявления, както и въз основа на реакциите, които те са предизвикали у тях.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР