Facebook и Apple се изправят в интересна, нова битка, но

...
Facebook и Apple се изправят в интересна, нова битка, но
Коментари Харесай

Facebook и Apple мерят сили за луксозен офис в Манхатън

Facebook и Apple се изправят в забавна, нова борба, само че не на софтуерната сцена, а на пазара на недвижими парцели. Оказва се, че и двата софтуерни колоса са харесали за собствен офис грандиозната постройка на пощата в Манхатън, която сега минава през главен ремонт, написа New York Post.

Още през септември стана ясно, че компанията на Марк Зукърбърг води договаряния за наемането на офис пространство с размер от съвсем 70 000 кв. м. в постройката на пощенската работа James A. Farley, намираща се против залата Медисън Скуеър Гардън.

Наскоро обаче Apple е решила, че също желае и четирите етажа на реновираната от Vornado Realty Trust постройка, в това число новият етаж на покрива, който ще бъде обкръжен от градини.

Интересът на двата софтуерни колоса съставлява алтернатива за ръководителя на Vornado Стийв Рот, който към този момент отдава чартърен постройка с съвсем същата повърхност на Фейсбук на Броудей. Огромното съмнение идва от обстоятелството, че Apple е предложила по-добра договорка, споделят източници на изданието.

Но въпреки всичко показват, че Рот очевидно клони към Фейсбук, с които работи от 2013 година Интерес към четвъртия етаж са имали и японците от Dentsu, само че в последна сметка са се отказали. Запитвания е имало даже и от Amazon, който е желала към 9 000 кв. м. от някогашната поща, издигната през 1912 година

В същото време Apple е оглеждала и други парцели в Манхатън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР