Facebook е спряла да губи потребители в началото на 2022

...
Facebook е спряла да губи потребители в началото на 2022
Коментари Харесай

Броят на потребителите на Facebook отново нараства

Фейсбук е спряла да губи консуматори при започване на 2022 година, макар че нейната компания майка разгласи най-слабия растеж на приходите си от десетилетие.

Броят на дейните дневни консуматори на Фейсбук се е нараснал до 1.96 милиарда през първите три месеца на годината, разгласи през вчерашния ден компанията майка Meta.

За съпоставяне през предходната година обществената мрежа разгласи за първи път спад в броя на консуматори си. Спадът изтри милиарди долари от пазарната капитализация на компанията, напомня BBC.

От оповестяването на спада през февруари цената на акциите на компанията е намаляла съвсем на половина.

Цената на книжата обаче скочи с 19% в следборсовата търговия през вчерашния ден.

"Днес повече хора от когато и да било употребяват нашите услуги и се гордея с това по какъв начин продуктите ни обслужват хората по света, " съобщи основният изпълнителен шеф на Meta Марк Закърбърг, който основава Фейсбук през 2004 година

Въпреки това Meta, която има и Instagram и WhatsApp, разгласи най-слабия растеж на приходите си за последното десетилетие.

Приходите на компанията нарастват с едвам 7% на годишна база през първото тримесечие, достигайки 27.9 милиарда $.

Анализатори настояват, че фирмите лимитират рекламата на фона на възходящите разноски и икономическата неустановеност, произлизащи частично от войната в Украйна.

И въпреки Гугъл и Фейсбук дълго време да бяха желаните уеб сайтове за онлайн реклама, те се сблъскват с все по-голяма конкуренция, защото по-нови платформи, като TikTok притеглят консуматори, а колосът в онлайн търговията Аmazon навлиза в бизнеса.

Компанията майка на Гугъл, Alphabet, разгласи по-рано през седмицата, че рекламните й доходи за първото тримесечие на 2022 година са нарастнали с 22%, като растежът бе по-слаб от предстоящото.

Закърбърг съобщи, че неговата компания влага във видео формата "Reels ", с цел да се конкурира с TikTok и чака приходите от реклама да се усилят.

Meta обаче би трябвало да се оправя и с новите правила за дискретност на данните на Apple, които затрудняват таргетирането на реклама. Компанията разгласи, че измененията могат да й костват 10 милиарда $ под формата на изгубени продажби през тази година.

Meta чака доходи в размер на 28 – 30 милиарда $ в идните месеци, което е под упованията на анализаторите.

От Meta оповестиха, че това е отражение на фактори като войната в Украйна е възможния резултат от регулаторни промени в Европа.

През март Русия забрани достъпа до Фейсбук и Instagram, като част от ограниченията си против самостоятелните медии след нашествието в Украйна.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР