Фабриките на компанията за производство на електромобили Giga Berlin и

...
Фабриките на компанията за производство на електромобили Giga Berlin и
Коментари Харесай

Германският завод на Tesla произвежда 4000 електромобила седмично, надминавайки графика си

Фабриките на компанията за произвеждане на електрически автомобили Giga Berlin и Giga Texas се смятат за две от най-напредналите автомобилни заводи. И двата завода употребяват революционни индустриални технологии. Една от тях се назовава " unibody ", която да разрешава бързата изработка на електрическия автомобил единствено с отливка на едно " тяло ", Техниката се употребява за изработката на Model Y в Giga Berlin.

Това разрешава на Tesla да направи хиляди коли, които в случай че се сглобяват обичайно, ще изискват заваряване на стотици обособени елементи.

Вероятно това е и повода за това, че немският цех на Tesla в Бранденбург покрай Берлин към този момент създава 4000 автомобила седмично. Според компанията това е четирикратно нарастване от май, написа Reuters.

Заводът в Берлин доближи индустриалната цел три седмици по-рано от планувания график.
 Tesla e подложена на пресечен огън от рецензии в Германия
Tesla e подложена на пресечен огън от рецензии в Германия

Според синдикат IG Metall възходящ брой оповестяват за по-дълго работно време с малко свободно врем

При новото си седмично произвеждане заводът на Tesla в Германия ще има годишно произвеждане от над 200 000 автомобила. Максималният потенциал, плануван за завода в Бранденбург, е 500 000 автомобила годишно, или 10 000 на седмица, завяват от компанията.

Увеличаването на производството в Германия ще разреши на Tesla да употребява повече от създадените в Шанхай електрически автомобили за пазари отвън Европа, в това число Тайланд, където скоро компанията даде стартира продажби.

Tesla стартира да сглобява акумулатори в Германия, които скоро ще бъдат употребявани за електомобилите, създадени в завода, само че въпреки всичко съобщи, че ще концентрира производството в Съединени американски щати, в светлината на тласъците от Закона за понижаване на инфлацията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР