Фабриката за преработка на череши Куминяно фрут и Обединена млечна

...
Фабриката за преработка на череши Куминяно фрут и Обединена млечна
Коментари Харесай

"Куминяно фрут" и ОМК спечелиха безплатна дигитализация от "Шнайдер електрик"

Фабриката за преправка на череши " Куминяно фрут " и " Обединена млечна компания " (ОМК) ще бъдат цифровизирани гратис, откакто бяха определени за спечелили в състезанието " Стартирай 4.0 ", проведен от " Шнайдер електрик България ". Те ще получат лицензи за три цифрови приложения на Schneider Electric, обединени в обща архитектура, и интеграция на плановете. Допълнителна премия - смарт видеорешението Mobitix, се дава на производителя на ароматизатори " Дзобеле България " от " Коника Минолта ". В състезанието, който стартира при започване на май, са взели участие над 30 компании. От " Шнайдер електрик " обаче регистрират, че доста дребна част от компаниите в България са готови да цифровизират производствата си.
Наградите
Конкурсът " Стартирай 4.0 " е първата сходна самодейност за въвеждане на цифрови технологии в индустриални предприятия в България. Кандидатстването беше отворено за компании, които имат произвеждане в страната на артикули за извънредно ползване. До присъединяване се допускаха както компании с българска, по този начин и с непозната благосъстоятелност, без значение за кой пазар работят.

Двамата спечелили - " Куминяно фрут " и ОМК, ще получат архитектура, която включва приложенията Machine Advisor, Augmented Operator Advisor и Machine SCADA Expert на групата Schneider Electric. Приложенията ще опростят работните процеси, ще дадат скъпи данни за машините, с които се оперира в производството, и ще подобрят цялостния метод на работа, споделиха от " Шнайдер електрик " и прибавиха, че всички компании, подали дефинитивна кандидатура за състезанието, ще имат преференциални условия за приложения за цифровизация в промишлеността.
Неподготвени
Като цяло промишлените предприятия в България не са готови за цифровата промяна, демонстрират наблюденията на " Шнайдер електрик ". " Дигитализaцията става допустима, когато преди нея всички процеси са ясни, структурирани и опростени или са разрушени на обособени интервенции. В рамките на състезанието стана ясно, че при огромна част от предприятията у нас тези няколко стъпки към момента не са направени ", разяснява в прессъобщение Мария Топчийска, шеф на умната фабрика на " Шнайдер електрик " в Пловдив.
Реклама
Според члена на журито Йонко Чуклев от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA), която беше сътрудник на самодейността, в България има кардинален интерес към дигитализацията, само че предприятията постоянно мислят на парче, а не за въвеждане на цялостни решения. " Едва 10% от фирмите са подготвени да цифровизират производствата си в този момент, а всяка загуба на време в тази посока е обвързвана с евентуална загуба и на пазарни позиции, тъй като фирмите в района на Централна и Източна Европа към този момент постоянно осъществяват точно цялостни решения ", уточни той.

От " Шнайдер електрик " споделиха, че евентуално ще има и идващ конкурс, защото българската промишленост има потребност от съвещания и повече познание за опциите на дигитализацията. " Обмисляме второ издание, в което по-детайлно да повдигнем и тематиката за Електрическа сила 4.0 - комбинацията от класическите системи за електроразпределение и цифрови решения за още по-надеждно и дейно прилагане на силата ", сподели Христо Николов, продуктов мениждър " Индустриална автоматизация " в компанията и създател на концепцията за " Стартирай 4.0 ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Иглика Филипова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР