Фабрика за гъби в графство Монаган, Ирландия е един от

...
Фабрика за гъби в графство Монаган, Ирландия е един от
Коментари Харесай

Учени обявиха гъбите за суперхраната на бъдещето

Фабрика за гъби в графство Монаган, Ирландия е един от най-големите международни производители на този скъп артикул. Тя има лични лаборатории, в които 40 учени освен учат състава на съставените елементи им, само че и самата гъба във всичките й дребни елементи, оповестява БГНЕС.
"Ние описваме царството на гъбите като трето царство, стоящо сред растения и животни и заемащо лично пространство ", споделя Питър Коркоран, изпълнителен шеф на „ MBio “.
"Те са доста здравословни. Те са с ниско наличие на мазнини, с високо наличие на фибри, те също са с високо наличие на протеини. Съдържат доста, доста скъпи хранителни субстанции, като минерали и витамини. ", добавя биологът Джъд Уилсън.
„ Както нашата кожа, гъбата създава витамин D посредством приложимост на светлина, съвсем идентична на нашия личен развой. Но значимото е, че тъй като се създава естествено от гъбата, това е веган форма на витамин D, а знаем, че има продължителен недостиг на витамин D в международен мащаб. ", споделя още той.
Гъбите са здравословна храна, съгласно учените, изключително за вегани или хора, които прекарват повече време в офиси и коли вместо на слънчевата светлина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР