Ф ранция отзова посланика си в САЩ, а според „Фигаро”

...
Ф ранция отзова посланика си в САЩ, а според „Фигаро”
Коментари Харесай

Огромен скандал, Франция отзова посланика си в САЩ

Ф ранция отзова посланика си в Съединени американски щати, а съгласно „ Фигаро” обстановката може да ескалира до излизане на европейската страна от НАТО.

Причината е голям скандал с развалянето на многомилиардна договорка за покупка на френски подводници от Австралия.

Вместо да купи подводници за 40 милиарда $ от Франция, австралийското държавно управление разгласи, че ще подпише договорка със Съединени американски щати, която включва потреблението на английски технологии.



Оттеглянето на френските посланици от Съединени американски щати и Австралия за съвещания е „ невиждано решение”, пропорционално на „ шамара”, нанесен от Съединени американски щати на френския съдружник, освен в региона на търговията, само че и в региона на дипломацията, написа „ Фигаро”.

Новата договорка, която е част от напъните на Вашингтон да сътвори съюз с Лондон и Канбера за противопоставяне на Китай, в действителност значи изтласкване на Франция и Европейски Съюз от основния Индо-Тихоокеански район.

Единственият път, когато френският дипломат е бил отзоваван от Съединени американски щати, е бил по време на Френската гражданска война.

„ В кратковременен проект е разумно да се чакат други алегорични ограничения, като прекъсване на някои взаимни събития или отсрочване на някои срещи”, разяснява Бруно Тертре, заместител -директор на Фондацията за стратегически проучвания. В средносрочен и дълготраен проект всичко зависи от това дали напрежението ще доближи равнищата от войната в Ирак през 2003 година или рецесията през 1956 година към Суецкия канал, изяснява политологът, профилиран в геополитически и стратегически разбори.

„ Вече виждаме увеличение на броя на гласовете за излизането на Франция от НАТО”, отбелязва Бруно Тертре и прибавя, че е „ допустимо да се обмисли някакъв междинен път”.



„ НАТО може да стане жертва на безразсъдни действия”, показва някогашният френски дипломат във Вашингтон Жерар Аро. Както напомня дипломатът, президентът Еманюел Макрон към този момент съобщи, че НАТО се намира в положение на „ мозъчна смърт”.

„ Не е загадка, че той няма и минимум почитание към тази организация. В избрани среди има прелъщение да се напусне този боен съюз”, разяснява Аро.

Според него тази дипломатическа рецесия кара Франция, а дружно с нея и Европейски Съюз - да повдигне въпроса за обща политика, самостоятелна от тази на Съединени американски щати, изключително във връзка с Китай.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Митничари на промяна. Минава велосипедист - на багажника на колелото кара кутия “Марлборо ”. Митничарите го гледат и се ядосват: - Контрабандист! Да го спрем! -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСледствен отдел към Софийска градска прокуратура образува досъдебно производствоНе пропускайте новите епизоди на престъпната драма всеки работен ден от 22:30 ч. по NOVAЧесто нашите далечни предшественици озадачават археолозитеСЗО показва данните, постъпили в Американската система за докладване на нежелани събития за ваксини (VAERS)Катастрофата с боен хеликоптер Ми-24 стана на 10 септември в Кот Д’ИвоарВ обединението сред Политическа партия " Волт " и плана на Кирил Петков и Асен Василев може да има още обединения, сподели Нестимир АнаниевКакво би трябвало да знаем за комфортната услуга, която набира популярностДо удара се стигнало, откакто потърпевшият направил забележка на водача на таксито, който му лишил преимуществото на пешеходна пътекаПовечето домашни любимци основават мощни връзки със притежателите си и наличието им ги успокоява, само че...Само сред другари могат да минат шегите, които Алпер Чочев и Диона си разменят постоянноВижте кои са те и бъдете внимателниВижте нашите предложенияПо-голямата част от тези хазартни оператори имат позволение да развиват активността си в страните Кюрасао, Малта и Филипините, само че не и в БългарияНовата разработка ще помогне за намаляването на нездравословните емисииНа 6 юни 1944 година над 170 000 бойци дебаркират по крайбрежията на Нормандия, откривайки втори фронт против Хитлер Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР