Езиковите центрове искат да провеждат присъствени практически занятия с учениците

...
Езиковите центрове искат да провеждат присъствени практически занятия с учениците
Коментари Харесай

Езиковите центрове настояват за присъствено обучение

Езиковите центрове желаят да организират присъствени на практика занятия с учениците си в оставащите два месеца до изпитите за интернационалните документи. Въпросът визира бъдещето на най-малко 10 хиляди млади българи, които желаят да аплайват в редица български, европейски и международни университети, в които езиковите документи са де факто входящите изпити.

Това написа Асоциацията на езиковите центрове в България в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министрите на образованието и опазването на здравето Красимир Вълчев и Костадин Ангелов.

Те припомнят, че става въпрос за дребни групи, които имат занятия нормално по два пъти седмично, не се смесват и не контактуват с други потоци обучаеми, а образованието се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Освен това доста от учителите и личния състав в езиковите центрове към този момент са имунизирани, означават от асоциацията.

Асоциацията изиска от управляващите да им бъде разрешено присъственото образование още при започване на втория образователен период, когато на учебно заведение потеглиха присъствено учениците от 5 до 12 клас, само че отговор не са получили.

" Липсата на присъствена форма на образование и наложителни на практика занятия на място в образователните центрове ще докара неизбежно до неприятни резултати на интернационалните изпити за документи и ще сложи на карта плануваното с години висше обучение на хиляди български деца ", предизвестяват езиковите центрове в писмото си. Те акцентират, че подготовката за тези изпити включва наложителна практическа част, която е невероятно да бъде извършена онлайн.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР