Езикът на тялото на котката е свързан с две групи

...
Езикът на тялото на котката е свързан с две групи
Коментари Харесай

Как да разберем дали котката ни е щастлива

Езикът на тялото на котката е обвързван с две групи сигнали. Някои са ориентирани към доближаване, а други към отдалечаване. 

Трябва да обърнете внимание на всички елементи на тялото на котката, както и скоростта, с която прави нещо. Например бавното намигване е знак, че е отпусната, до момента в който бързото и с присвити очи демонстрира, че котката се опасява от нещо.  

 котка iStock

Като цяло, колкото по-отворена е позицията на тялото ѝ, толкоз по-малко е уплашена. Ако е изпъната по тил, показвайки ви корема си, значи несъмнено е щастлива. 

Ако забележите, че когато се пробвате да се приближите към домашния си любим, той притиска крайниците и опашката си към тялото си, съска или мяука, е по-добре да го оставите на мира.  

 котка iStock

Това, че вашето коте е смутено, може да се забележи по събарянето на купи с храна и вода, опитите за бягство, честото мяукане, ходенето напред-назад и триенето в предмети. 

 котка iStock

Освен това посоката на главата на котката е обвързвана с страстите, които изпитва. Така един взор или завъртане наляво демонстрира, че животното е уплашено, до момента в който взор или завъртане на надясно, е знак за успокоение.  
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР