Езикът му виси отпуснато от устата, плешиво е, с изключение

...
Езикът му виси отпуснато от устата, плешиво е, с изключение
Коментари Харесай

Кое е най-грозното куче в света

Езикът му виси отпуснато от устата, плешиво е, като се изключи единствено няколко разрошени кичура на главата му, а недъгът му изиска да се придвижва с количка. На това изложение дава отговор Скутър - 7-годишното китайско голо качулато куче, което е отличник в състезанието за най-грозно куче в света, извършен в Петалума, Калифорния.
 Боби - най-старото куче в света, което навърши 31 години
Боби - най-старото куче в света, което навърши 31 години

И към този момент е част от върховете на Гинес

Скутър в действителност е имал мъчно минало. Той едвам не е бил евтанизиран, откакто се е родил с два деформирани задни крайници, които са му пречили да върви. За благополучие е избавен от доброволец от избавителната група за избавяне на животни от евтаназия SAFE, който го прибира в дома си.

" Той знаеше, че това кученце може да има късмет да откри добър дом и относително естествен живот с поддръжката на нашата избавителна група ", се споделя в биографията на Скутър.

И фактически животът на кучето се развива добре. Сега то живее в Тусон със собственичката си Линда Елмкуист, също член на избавителната група SAFE.

" Изключително щастлива съм и необикновено горда. Въпреки провокациите, с които се сблъска с деформираните си задни крайници, Скутър се опълчи на всички шансове и ни сподели същинското значение на издръжливостта и решителността. Той се трансформира във ентусиазъм за безчет хора по света ", споделя Линда след " коронясването " на Скутър за най-грозно куче.

Състезанието в действителност няма за цел да се подиграва на животните, а да означи " несъвършенствата, които вършат всички кучета специфични и неповторими " и в това време предизвиква осиновяването. " Кучета от всевъзможни породи и размери стоплиха сърцата ни и извършиха живота ни с безусловна обич ", написа в уеб страницата на състезанието.

За Скутър Гади Шварц, един от съдиите на надпреварата, споделя: " Кара ви да почувствате обич и ентусиазъм за разликите, компликациите, постоянството и щастието, които той излъчва. Дори когато го няма, не мога да не се усмихна, като си помисля за провесилия му се език. "
 Джанел и Стю Кларк - австралийската двойка, която обикаля света на мотори с три кучета
Двойката, която обикаля света на мотори с три кучета

Истински приключенци

Преди да се провежда набирането на средства за количка с две колела, която в този момент му оказва помощ да се придвижва, Скутър години наред върви мъчно на предните си крайници. Сега, повече от всеки път, се радва на разходки в парка и се държи другарски към всеки, написа USA Today.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР