Езикът издава много за здравето ни. Но въпреки това, той

...
Езикът издава много за здравето ни. Но въпреки това, той
Коментари Харесай

Погледнете езика си и ще научите много за здравето си

Езикът издава доста за здравето ни. Но все пак, той е органът, на който минимум обръщаме внимание.

Ето какво значат измененията в езика:

Зачервен език

Заболяването глосит, което протича със зачервяване на езика, издава дефицит на жизненоважен за всички функционалности в тялото ни витамин.

Дефицитът на витамин В12 затруднява действието на алените кръвни кафези. Те придвижват кислорода в тялото ни. Но когато не действат вярно, жизненоважни органи и тъкани страдат от дефицита на О2 и витамини.

Много възрастни хора развиват автоимунно разстройство, наречено пернициозна анемия. Без значение какви количества от богатите на витамин В12 храни (червено месо, яйца, пилешко) консумирате, вероятен е дефицит.

Един от физическите предупредителни признаци за този недостиг е глоситът, изясняват специалистите от Националната здравна работа във Англия.
 Езикът на цветята - скритата им символика Езикът на цветята - скритата им символика
Подареното цвете показва почитание и любов. Но с изключение на всички тези прелестни усеща, другите цветя символизират и разнообразни страсти и по...

Ако езикът ви е инфектиран и издут и забелязвате, че повърхността му е блестяща и зачервена, евентуално имате дефицит на витамин В12.

В тежки случаи глоситът може да бъде мъчителен, което затруднява храненето и говора.

Други постоянно срещани признаци на глосит могат да включват:

сърбеж по езика и чувство за изгаряне

друг цвят на повърхността на езика
 Цветът на езика разкрива здравословното ви положение Цветът на езика разкрива здравословното ви положение
Езикът ви може да ви каже доста за вашето здраве. Здравият език нормално е розов с тънка белезникава обвивка. По повърхността не тряб...

затруднено преглъщане

Дефицитът на витамин В12 включва и други признаци - рискова отмалялост, липса на сила, язви в устата и мускулна уязвимост. Някои хора могат да получат зрително увреждане, психически проблеми и проблеми с паметта.

Ако не се лекуват, признаците на недостиг на витамин В12 е допустимо да станат необратими.
Зачервяването на езика може да сигнализира за болест на Кавазаки и стрептококова зараза. 

Бял език

Побеляването на езика може да е признак на млечница, левкоплакия или орален лишей планус.
 Погледнете езика си и ще разберете заболели ли сте от COVID-19 (СНИМКА) Погледнете езика си и ще разберете заболели ли сте от COVID-19 (СНИМКА)
Учени организираха изследване и откриха, че при заразяване с ковид на езика могат да се появят подутини. Научната работа е публику...

Млечницата, известна още като кандидоза, се предизвиква от свръхрастеж на гъбички с дрожди в устата. Тя може да е предизвикана от стрес и антибиотично лекуване.

Левкоплакията се характеризира с бели петна, които не могат да бъдат изстъргани. Те се свързват с хронично раздразнение в устата, макар че повода за тях не всеки път е известна. Употребата на тютюн е най-честият фактор, който способства за левкоплакия. 

Оралният лишей на езика е хронично възпалително положение, породено от автоимунен отговор (имунната система на организма нападна личната си тъкан).

Черен език
Черният нормално е безвредно положение, което може да бъде породено от медикаменти, тютюнопушене, неприятна орална хигиена, неправилна диета или сухота в устата.

Увеличен размер или отичане на езика
Подуването или разширението на езика, наричано макроглосия, може да бъде породено от алергии, банкет на медикаменти, пострадвания или главно здравно положение като амилоидоза.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР