Езерото Панчарево в София привлича стотици туристи през почивните дни.

...
Езерото Панчарево в София привлича стотици туристи през почивните дни.
Коментари Харесай

Автомобили нарушават забраната и навлизат във велоалеята в Панчарево

Езерото " Панчарево " в София притегля стотици туристи през почивните дни. От половин година велоалеята край езерото е удължена и по този начин споделената зона за пешеходци и колоездачи стартира още от Кокаляне. Новата възбрана обаче всеобщо не се съблюдава, макар че има няколко знака, които не разрешават влизането на коли и други моторни транспортни средства.


Още при слагането на новите знаци и възбраната за коли от Водноелектрическа централа Кокаляне, доста от локалните поданици бяха срещу. Затова и бариерата няколко пъти беше чупена до окончателното и унищожаване. След това колите всеобщо започнаха да влизат във велоалеята.

Елена Ярлбро кара ролери от 15 години, съгласно нея това е единственото място край София уместно за обичания й спорт, тъй като асфалтът е равен. Тя е и един от основателите на удължаването на велоалеята.
Елена Ярлбро: Това е място, което можем да използваме, без да влизаме тук с колите, без да нарушавам знака. Това, в случай че е в Скандинавия, ще е изчистено, излъскано, този знак ще се съблюдава от всички, няма да има човек, който да мине от тука с кола, тъй като знаят какво ги чака!
Изпратихме сигнал до Пътната полиция в София, само че макар упоритото ни гледище за отговор за какво не се вземат ограничения по отношение на нарушителите - подобен не получихме. Все отново имаше реакция и на място през седмицата беше изпратена патрулна кола. Затова и нарушителите тази неделя са по-малко от предходната. Доказателство е празният паркинг пред трибуните, който преди седмица беше претъпкан.
Димитър Сичанов, кмет на Панчарево: Има сложени знаци, за жалост те биват чупени, крадени, ние ги сменяме към този момент 3 пъти.

Колкото и надзор да има - това да пазим природата, зависи най-много от нашето схващане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР