Ейми Барет заяви пред Сенатската комисия по правосъдието във вторник,

...
Ейми Барет заяви пред Сенатската комисия по правосъдието във вторник,
Коментари Харесай

Ейми Барет: Тръмп не ми е нареждал как да отсъждам по важни дела

Ейми Барет съобщи пред Сенатската комисия по правораздаването във вторник, че не е обсъждала с президента Доналд Тръмп или други депутати това по какъв начин ще се произнася по каузи по значими въпроси като аборти, опазване на здравето или евентуален избирателен спор, съобщи Fox News.

" Би било жестоко нарушаване на правосъдната самостоятелност за мен да поема подобен ангажимент ", настоя тя.

Барет отговори по този начин на въпроси от сенатори като предстоящо доста от тях бяха искрено провокативни по отношение на вероятен напън от страна на Тръмп.

Припомняме, че Сенатът на Съединени американски щати стартира номинирана от президента Доналд Тръмп за арбитър от Върховния съд макар опозицията на демократите, които не желаят такава процедура преди изборите на 3 ноември.

48-годишната Барет бе . Ако бъде доказана номинацията й, тя ще от рак преди няколко седмици на възраст 87 година

Според законодателството на Съединени американски щати Сенатът, следен от републиканците, би трябвало да утвърди номинацията за най-висшия съд в Съединени американски щати , където консерваторите държат пет от деветте места.

Демократите и техният претендент за президент Джо Байдън упорстват номинацията да бъде отсрочена за след изборите, само че Тръмп бърза да я прокара, с цел да си обезпечи гласовете на консерваторите.
 Започва чуването на Ейми Барет за арбитър от Върховния съд на Съединени американски щати
Започва чуването на Ейми Барет за арбитър от Върховния съд на Съединени американски щати

Барет е добре одобрявана от консервативните християни

Барет, католик, е добре одобрявана от консервативните християни , които споделят доста от нейните полезности, в това число се афишира против абортите и еднополовите бракове.

Тя е решена да и настрана от политиката, която съгласно нея принадлежи на Конгреса.

Демократите имат малко принадлежности за блокиране потвърждението на номинацията.

Лидерът на болшинството в Сената Мич Макконъл управлява графика и процедурите, защото републиканците имат 53 места в 100-местната горна камара.

Въпреки че двама сенатори от Републиканската партия - Лиза Мърковски и Сюзан Колинс - оповестиха, че са срещу гласоподаване на номинацията на Барет преди изборите, републиканците към момента имат задоволително гласове да потвърдят номинацията.

Само коронавирусът по някакъв метод може да блокира процеса. Трима сенатори от Републиканската партия са с ковид. Майк Лий, Том Тилис и Рон Джонсън са под карантина. Първите двама, които са в Комисията по правни въпроси, могат да вземат участие на чуването с видеовръзка, само че и тримата би трябвало да са в Сената за гласуването, което съставлява риск за здравето на другите сенатори.

За да покаже решимостта си, че е подготвен на всичко Барет да бъде доказана преди изборите, Джонсън сподели, че в случай че се наложи, ще си облече " лунен костюм ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР