Ейдриън Броуди е роден на днешния ден през 1973 в

...
Ейдриън Броуди е роден на днешния ден през 1973 в
Коментари Харесай

Актьорът с много лица - Ейдриън Броуди на 47!

Ейдриън Броуди е роден на днешния ден през 1973 в Ню Йорк и през днешния ден чества своя 47-ми рожден ден!

Син е на преподавател от полско-еврейски генезис и журналистка от Унгария. Израства в Куинс и от 12-годишна възраст посещава американската академия по трагични изкуства.

Като дете обича да се прави на магьосник на детски рождени дни. Взима уроци по актьорско майсторство и преди да навърши 13 години към този момент е играл в пиеса на оф-Бродуей и в ефирен филм. Броуди приключва Нюйорксата академия за трагични изкуства. Много обича да слуша хип-хоп.

View this post on Instagram
A post shared by Adrien Brody (@adrienbrody) on Sep 27, 2018 at 5:05pm PDT

През 1993 в Лос Анджелис претърпява тежка акцидент с мотор, при която е тежко ранен.

Дебютира на огромния екран в „ New York Stories” (1989). Две години по-късно се снима при Содърбърг в „ King of the Hill” (1993), а по-късно при Уилям Фридкин в телевизионния „ Jailbreakers” (1994). Следват фотоси в „ Булит” (1996) с Тупак Шакур и Мики Рурк.

През 1997-ма се снима с Киану Рийвс, Клеър Форлани и Гретхен Мол в „ The Last Time I Committed Suicide”. Следва „ Тънка алена линия” на Терънс Малик, в който вземат участие звездите Шон Пен, Джордж Клуни, Джим Кавизъл, Уди Харелсън, Ник Нолти, Джон Кюсак, Бен Чаплин и други

По време на фотосите на последната борба в „ Лятото на Сам” (1999), му чупят носа и защото не е натъкмен се трансформира в незабравим белег, който никой различен артист не има. Същата година взе участие и в лентата на Бари Левинсън в „ Liberty Heights” (1999). На идната година става част от екипа на кино лентата на Кен Лоуч „ Bread and Roses” (2000).

Идва неговата звездна 2002-ра година и „ Пианистът”, за който печели „ Оскар” за основна роля. Така се трансформира в единствения артист, спечелил „ Оскар” в конкуренция с четирима към този момент носители на „ златната статуетка”. След като получава премията на Американската академия, става и най-младият артист (29 г.), заменяйки Ричард Драйфус.

View this post on Instagram
A post shared by Movie Zone ™ (@moviezonex) on Nov 4, 2019 at 1:13pm PST

На идната година взе участие в „ Пеещият детектив” с Робърт Дауни- мл , Робин Райт Пен, Мел Гибсън, Джеръми Нортъм и други През 2004-та се снима в „ Селото” на М. Найт Шиямалан, а през 2005 година в „ Усмиряване” с Кийра Найтли и в „ Кинг Конг” на Питър Джаксън.

Два месеца по-късно играе основна роля в трилъра „ Холивудленд”, а диря него и в „ The Darjeeling Limited” (2007) на Уес Андерсън. След „ Тарикатите Блум”, следват участия в „ Splice” (2009), като глас в анимацията „ Fantastic Mr. Fox” (2009) и „ The Experiment” (2010).

 Ейдриън Броуди Getty
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР