Eйдриън Болинджър е изкачвал Еверест осем пъти. Това е опасно,

...
Eйдриън Болинджър е изкачвал Еверест осем пъти. Това е опасно,
Коментари Харесай

Планинарят, който превърна спестяванията си в бизнес за милиони

Eйдриън Болинджър е изкачвал Еверест осем пъти. Това е рисково, само че и възнаграждаващо предизвикателство - същото важи за ръководството на личен бизнес. 46-годишният Болинджър е прекарал последните 25 години в нанагорнище на най-високите върхове в света, ръководейки повече от 150 интернационалните експедиции на шест континента. Той също по този начин е и създател и основен изпълнителен шеф на компанията Alpenglow - основана в Олимпийската котловина, Калифорния - която оказва помощ на почти 6000 клиенти годишно да изкачат тези върхове, пише CNBC.

За старта на своя бизнес с Alpenglow през 2004 година планинарят събрал 10 000 $, спестени от предходната му работа като планински лидер и от разнообразни странични действия, в това число от работата му като ски инструктор в Колорадо, като сервитьор и даже като чиновник на паркинг.

Днес компанията му е напът да генерира доходи от 3 млн. $ за 2022 година Цените на Alpenglow варират от 275 $ за въвеждащ курс по алпинизъм до 98 000 $ на човек за екскурзия с лидер до връх Еверест.

Планинското катерене и предприемачеството са рискови инициативи, които изискват умствена и физическа резистентност, с цел да бъдат сполучливи. Никога не трябва да приемате триумфа за даденост, тъй като неуспехът постоянно е измежду вариантите ", споделя Болинджър.

По думите му това е нещо, за което приказва доста с клиентите, преди да се запишат на някоя от екскурзиите.

„ Това, че разполагате с огромна сума пари, с цел да отидете на място, като връх Еверест, и сте отделили пет седмици от живота си, не е гаранция за триумф “, счита планинарят.

Болинджър построява бизнеса си, употребявайки уроците, които е научил в планините.
„ Няма метод да се върна в здравното учебно заведение “
Родителите на Болинджър упорствали той да стане доктор и той бил напът да извърши тази упоритост. След като приключва курс по медицина в университета в Джорджтаун през 1997 година, Болинджър споделя на фамилията си, че просто желае да отсрочи главното си здравно обучение с една година, с цел да може да се наслаждения на катеренето, след което да се откаже от него за дълго време и да се посвети на кариерата си.

Той прекарва идващите 12 месеца, като едвам изкарва прехраната си като туристически лидер, само че въпреки всичко парите му стигат, с цел да финансира личните си пътувания до Южна Америка и Хималаите. И вместо да изключи планинското катерене от живота си, Болинджър стига до извода, че няма метод да се върне в здравното учебно заведение.

От 2000 година до 2004 година той стартира работа като лидер по катерене за компания, наречена Earth Treks, където преподава ски уроци. От тези свои действия той печели по към 38 000 $ годишно.

През 2004 година планинарят продава мотоциклета си, с цел да покрие разноските от 3000 $ за създаване на уеб страницата на Alpenglow и влага още към 7000 $ от личните си спестявания за началните разноски - от правните такси за регистрация на компанията до закупуването на експедиционно съоръжение, като палатки, въжета и останалата нужна екипировка.

В началото той разчита на реклама " от уста на уста ", с цел да развива бизнеса си. Привличането на клиенти е мъчно и той се отхвърля от заплатата си през първите пет години от развиването на компанията и живее с почти 20 000 $ на година от разнообразни инцидентни работни места.

Тази първа година управлявах единствено две експедиции, които имаха общо осем клиенти “, спомня си Болинджър.
„ Зависим от адреналина “
След пет години опити да получи позволение да води локални катерачни турове в Колорадо, Болинджър подвига залозите и се мести в Олимпик Вали, Калифорния. Там той получава утвърждение да предлага курсове по алпинизъм и екскурзии с лидер в планините на Сиера Невада, което значи, че не трябваше да разчита само на клиентите, подготвени да похарчат хиляди долари за огромни интернационалните експедиции.

Болинджър споделя, че съгласно доста хора, той е „ подвластен от адреналина “ заради присъщата заплаха и постоянно негостоприемните условия на планинското катерене.

Всъщност, в моя спорт, в случай че усещам този прилив на адреналин, това значи, че съм направил поредност от неточности, които са ме сложили на място, на което не би трябвало да съм. А това значи, че съм на път да се убия “, споделя планинарят.

Той е безапелационен, че главната му цел е да избегне всички ненужни опасности. Това изисква доста изследвания и предварителна подготовка, с цел да сте сигурни, че в случай че поемате някакви опасности, те най-малко са осведомени.

В планината това значи деликатно изследване на метеорологичните условия и маршрутите за катерене, с цел да се дефинират най-безопасните способи за деяние.

Като основен изпълнителен шеф на компанията, за него това значи щателна инспекция на новите бизнес сътрудници или опит да се планува всеки вероятен резултат за всеки нов проект за разгръщане на бизнеса.

Тогава, даже когато се сблъскате с заплаха, която в никакъв случай не сте си представяли, ще сте обучили мозъка си да взема решение бързо проблемите, свързани с нея.

Проучванията демонстрират, че тактиката може да ви помогне да избегнете прочувствената реакция. Запазвайки успокоение в стресова обстановка, е по-малко евентуално да вземете прибързани, рискови решения, споделя Ейдриън Болинджър

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбизнес милиони планина нанагорнище на Еверест нанагорнище ПоследниНай-четениЛичности 8 Планинарят, който трансформира спестяванията си в бизнес за милиони Лични финанси 124 По-бедна Коледа: Източноевропейците се броят с високата инфлация Бюджет и финанси 484 Няколко милиарда през „ страничния вход “ на бюджета Личности 680 „ Рицар на модата “: Ралф Лорън и пътят на една фантазия Бюджет и финанси 5872 „ Напълно безумно “: Бизнесът жигосах повдигането на МРЗ и оптималния предел Политика 5698 Съветът на Европейски Съюз остави България и Румъния отвън Шенген Компании 5634 Гугъл слива екипите на Maps и Waze Компании 5288 Пощенска банка придобива БНП Париба Лични Финанси Всички новиниОще от ЛичностиВиж всички„ Рицар на модата “: Ралф Лорън и пътят на една мечтаМъск за малко загуби статута си на най-богат човек в света
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР