Ейджа Уилсън, Челси Грей и Кейси Плъм, които помогнаха на

...
Ейджа Уилсън, Челси Грей и Кейси Плъм, които помогнаха на
Коментари Харесай

Три баскетболистки на Лас Вегас Ейсес попаднаха в състава на САЩ за Световното

Ейджа Уилсън, Челси Грей и Кейси Плъм, които помогнаха на отбора на Лас Вегас Ейсес да завоюва в неделя първата си купа в Женската национална баскетболна асоциация (WNBA), попаднаха в последния миг в състава на Съединени американски щати за международното състезание в Австралия.

По-късно през днешния ден Уилсън, Грей и Плъм ще вземат участие в шампионския церемониал по улиците на Лас Вегас, а незабавно по-късно ще отлетят към  Австралия, където в четвъртък американките срещат Белгия в първия си мач от груповата фаза на международното състезание.

Заедно с тях към Зеления континент ще се насочат и баскетболистките на Кънектикът Сън Алиса Томас и Бриона Джоунс. Във финала в WNBA Лас Вегас завоюва против Кънектикът с 3:1 победи, а в случай че серията бе достигнала до пети мач, който щеше да се играе във вторник, националният тим на Съединени американски щати щеше да претърпи съществени промени. Уилсън, Грей и Плъм обаче съвсем несъмнено ще пропуснат дуела с белгийките.

В редиците на американския тим личат още имената на съотборничките в Сиатърл Джуъл Лойд и Бриана Стюарт, които ще бъдат две от най-опитните в отбора. Те ще би трябвало да компенсират отсъствието на центъра Бритни Грайнър, която излежава 9,5-годишна присъда в съветски затвор за владеене на неразрешени субстанции. На предходното международно състезание в Испания през 2018 година Стюарт завоюва наградата за " Най-полезен състезател " и дружно с Лойд, Уилсън и Плъм бе в основата на извоюваната международна купа.

Американският отбор се добавя и от дебютантките Ариел Аткинс от Вашингтон, Калеа Копър от Чикаго и Сабрина Йонеску и Бениджа Лейни от Ню Йорк.

" Очаквахме с неспокойствие Световното състезание по pрез 2022 година и приветстваме опциите и провокациите, които дава това съревнование.  Ще се надигнем против най-хубавите тимове в света ", сподели старши треньорът на американския отбор Черил Рийв.

" Тимът ни включва някои от най-ярките звезди на нашата игра и аз съм разчувствана да повеждам този тим за да завоюва четвърта поредна международна купа. Искам да изразя благодарността си на всички, които бяха част от нашия извънредно конкурентен подготвителен лагер и се надявам да работя с доста от тях още веднъж в бъдеще ", добави Рийв.

Съставът на Съединени американски щати е в група " А " на международното състезание дружно с тимовете на Белгия, Пуерто Рико, Босна и Херцеговина, Китай и Република Корея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР