Ейдън Хил направи 33 спасявания, а Зак Уайтклауд отбеляза две

...
Ейдън Хил направи 33 спасявания, а Зак Уайтклауд отбеляза две
Коментари Харесай

Лас Вегас спечели първия мач за Купа Стенли

Ейдън Хил направи 33 спасявания, а Зак Уайтклауд означи две попадения за успеха на Лас Вегас над Флорида с 5:2  като хазаин в първия мач от финалния плейоф за Купа „ Стенли “ в Националната хокейна лига (НХЛ) на Съединени американски щати и Канада.

Шей Тиодор способства с гол и асистенция, а Джонатан Марчесо, Марк Стоун и Райли Смит също се разписаха за триумфа на домакините от Лас Вегас.

Попаденията за гостите бяха дело на Ерик Стаал и Антъни Дюклер, а Флорида прекъсна серията си от осем победи като посетител. Сергей Бобровски избави 29 от 33 удара към вратата му.

Резултатът в срещата към момента бе еднакъв – 2:2 при започване на третия интервал, когато Уайтклауд осъществя за 3:2, а Стоун бе прецизен за 4:2 при оставащи малко повече от 6 минути.

Мачът бе първи за Флорида от 10 дни насам след отстраняването на Каролина във финала на Източната конференция.

„ Мисля, че осъзнаваме добре значимостта на всеки един дуел. Очевидно победа в първата среща е от голямо значение. Доволни сме от триумфа, само че към този момент се концентрираме към втория мач “, разяснява Марчесо.

„ Това е единствено първият мач. Чака ни дълга серия и доста хокей. Играем, учим се и продължаваме напред “, сподели от своя страна Бобровски.

Следващата среща е на 6 юни в Лас Вегас.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР