Experian съвсем скоро ще се премести в нова сграда. Компанията,

...
Experian съвсем скоро ще се премести в нова сграда. Компанията,
Коментари Харесай

Един от големите столични работодатели се мести в нова сграда

Experian напълно скоро ще се реалокира в нова постройка. Компанията, заета в областта на информацията и данните с клиенти от ранга на American Express, Barclays, Yahoo!, Hilton и доста други към този момент дава работа на над 950 чиновници в България.

Новата постройка ще се намира на бул. " Цариградско шосе " 7-11 наоколо до магазина METRO Cash & Carry и Capital Fort.

Зданието ше бъде на 9 етажа и ще бъде с повърхност 10 000 кв. м. Предвидени са към 1 200 работни места, описа пред Money.bg Петър Бънков, действен управител на Experian за България. Благодарение на гъвкавите благоприятни условия за работно време, постройката ще може да одобри до 1 400 служителя.

Experian, която досега се намира в Megapark наоколо до The Mall, ще се нанесе в новата постройка посредством дълготраен наем. Сред най-любопитните моменти в зданието, посредством което от компанията се надяват да привлекат и нови висококвалифицирани чиновници, е така наречен innovation hub на последния етаж на постройката.

Очаква се постройката да бъде подготвена към април месец 2019 година.

Именно бързото разгръщане в последните години е причина за преместването. Компанията отваря офис в София през далечната 2004 с едвам трима-четирима чиновници, като всяка година от този момент растежът е двуцифрен. Днес броят им е над 950, а до края на годината те ще станат 1 000. От тях 30-та са от други страни, в това число от Малайзия.

Една трета от чиновниците им са програмисти, а огромна част от останалите са фокусирани върху разбор на данни. Българският екип обаче може да се похвали, че главната развойна активност за цялата компания, която работи в 37 страни по света и има над 16 000 чиновници, се прави точно от софийския офис.

Офиси на Балканите има и в Букурещ и Атина, само че този в София е основният за района. От него идват и 78 % от приходите в района.

Следващият огромен план, по който компанията работи, е за утвърждение за заеми в действително време. Experian е в партньорство с пет водещи български банки, като имената им не бяха обявени.

През годините Experian България развива артикул за кредитен рейтинг, комбинирайки Big Data с аналитични модели, попречване на измами и автоматизация на процеси.

" Приносът на българския екип към бизнеса на компанията е важен, " разяснява Стийв Вагнер, световен изпълнителен шеф на Experian Decision Analytics, който бе на посещаване в България.

" Разработването на новаторски артикули и даването на първокласни услуги за нашите клиентите са в основата на триумфа ни както в българския офис, по този начин и по целия свят. "

Вчера компанията разгласи и финансовите си резултати, отчитайки 7 % растеж на приходите за шестте месеца до 30 септември до $2,36 милиарда. Листната в Лондон компания обаче регистрира спад на облагата преди налози от 5% до $470 милиона поради валутни проблеми в Бразилия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР