EX90 е името на бъдещия електрически флагман на марката Volvo.

...
EX90 е името на бъдещия електрически флагман на марката Volvo.
Коментари Харесай

Volvo EX90 разпознава своите пътници

EX90 е името на бъдещия електрически флагман на марката Volvo. Големият шведски електрически автомобил ще бъде показан през ноември 2022 година Но техническите детайлности за него към този момент излизат нескрито. Например, EX90 има нов вид система за различаване на пасажери.

Първата в света вътрешна радарна система следи целия интериор и това има за цел да се предотврати несъзнателно оставяне на хора или животни в автомобила. Съвременното всекидневие е препълнено със срещи и задания, които предизвикват стрес и разпръскване, и в най-лошия случай може да се не помни детето на задната седалка или куче в багажника.

Независимо дали е студено или горещо, рисковите температури бързо стават рискови - при 30 градуса по Целзий външна температура вътрешността се трансформира в нажежена пещ и даже при 16 градуса по Целзий на открито, термометърът вътре може да се повиши до към 40 градуса.

Тук се намесва Volvo EX90 с новата си система за различаване на пасажерите. Високопрецизната и сензитивна радарна система засича и най-малките придвижвания в субмилиметровия диапазон - да вземем за пример тихото, едвам доловимо дишане на спящо дете откъм гърба.

Системата, особено създадена от инженерите на Volvo, е първата по рода си, която обгръща целия интериор на автомобила. Тя употребява датчици в горната подпора, светлините за четене на покрива и в багажника. Откриването на пасажери има за цел да даде значим принос за сигурността и попречване на нещастия.

Според статистика от 1998 година повече от 900 деца са починали единствено в Съединени американски щати, тъй като са били оставени в горещи коли. Ако към момента има пасажери в автомобила, лидерът ще бъде осведомен за това най-късно, когато автомобилът бъде заключен. Но Volvo EX90 не може да бъде заключен, в случай че вътрешната радарна система е задействана и засича хора или животни.

След това на сензорния екран в централната подпора се появява увещание за инспекция на интериора за пасажерите. В същото време климатикът може да остане включен. Ако деца или животни са оставени съзнателно в транспортното средство, с цел да се отскочи до супермаркета, да вземем за пример, това понижава риска от хипотермия или топлинен удар. Самият лидер също има изгода, в случай че интериорът е с приятна температура, когато се върне.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР