Евтушенко призова жителите на крайбрежните селища да не излизат на

...
Евтушенко призова жителите на крайбрежните селища да не излизат на
Коментари Харесай

Кремъл с провокация на брега на язовир Каховка в Украйна frognews.bg

Евтушенко прикани жителите на крайбрежните селища да не излизат на улицата.

" Приятели, на отсрещния бряг на водоема съветската войска извърши провокация. По опция напуснете улиците, избягвайте местата за всеобщо скупчване на хора. Предупреждението се отнася за градове, села и обитаеми места, ситуирани на крайбрежията на Каховския контейнер ", написа той. 

Язовир Каховка се простира от Херсонска област до предградията на Запорожие. През него минава административната граница на Запорожка, Днепропетровска и Херсонска област. Южният и западният бряг на язовира са окупирани от съветските войски. Северният се управлява от въоръжените сили на Украйна, предават от " УНИАН ". 

Много села и градове са ситуирани на брега на резервоара, както и окупираните градове Енергодар (където се намира Запорожката атомна електроцентрала), Камянка-Днепровска, Днепрорудне, Василовка, Каховка, както и следения от държавното управление Никопол, който се намира покрай брега на Марганец.

По-рано украинците бяха предизвестени за висока опасност от ракетни офанзиви от Руската федерация на 23-24 август. В тези дни Украйна чества Денят на знамето и Денят на независимостта. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР