Евтиният ток от АЕЦ Козлодуй да остава за българката индустрия

...
Евтиният ток от АЕЦ Козлодуй да остава за българката индустрия
Коментари Харесай

Евтиният ток от АЕЦ Козлодуй да остава за българската индустрия и семейства

" Евтиният ток от АЕЦ " Козлодуй " да остава за българката промишленост и фамилии и да не се изнася. " Това прикани водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на полемика в Плевен, отдадена на енергийната рецесия и развиването на нуклеарната енергетика в България.

Събитието се организира по самодейност на лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Плевен проф. Румен Гечев и на нея от страна на левицата участваха още лидерът на листата в Ловеч Вяра Емилова, членът на Изпълнителното бюро на партията Таско Ерменков и регионалния и общински ръководител Свилен Атанасов.

Нинова акцентира, че нуклеарната енергетика става все по-важна в тази рецесия. " Ако бяха послушали Българска социалистическа партия за АЕЦ " Белене ", в този момент обстановката за България щеше да е напълно друга. България има потребност от втора нуклеарна централа ", безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова уточни 4 съответни решения, които левицата предлага:

1. Евтиният ток от АЕЦ „ Козлодуй “ да остава за българската промишленост и семейства и да не се изнася.

 2. За да подпомогнем стопанската система и семействата, би трябвало да се изземат свръхпечалбите и от държавните, и от частните енергиини сдружения.

3. Отсега да се реши да се отсрочи либерализацията на пазара за битовите консуматори.

4. Болници, учебни заведения, детски градини да се върнат на контролирания пазар.

" Това е комплекс от ограничения, а не решения на парче. Това е проект за справяне с рецесията, за непоклатимост, за обществена и сигурна страна ", сподели в умозаключение Нинова, която прикани присъстващите да гласоподават за тези рационални оферти с номер 28 на изборите на 2 октомври.

По-късно представителите на Българска социалистическа партия поставиха цветя пред мавзолея костница  на загиналите  бойци в борбата с Осман паша по време на Руско-турската освободителна война.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР