Евтини цени на газа ще дойдат от довършване на връзката

...
Евтини цени на газа ще дойдат от довършване на връзката
Коментари Харесай

Рибарски: Цените падат, ако потече азерски газ

Евтини цени на газа ще дойдат от дотъкмяване на връзката с Азербайджан. Там са в пъти по-ниски цените. Виждаме, че и Германия не разчита на разновидности по какъв начин може да се разчита на " Газпром “. Това съобщи Радослав Рибарски от " Продължаваме промяната “ пред bTV.

" Не ни се постанова да пестим електрическа енергия, тъй като добиваме сила за съществена част от потреблението си от въглищни централи и от АЕЦ. Цените по контракта (б.р. с Азербайджан) са доста по-ниски. Те, като бъдат добавени към микса в цялостния размер от 1 милиарда кубични метра годишно, ще дадат доста понижаване на цената в микса, който съумява да генерира " Булгаргаз “. Това ще бъде регистрирано и в решенията, които следва да вземе КЕВР “, добави още той.

Рибарски добави, че чака азерския газ да пристигна още през септември.

" Както оповестиха и от компанията реализатор на интерконектора, те чакат да са подготвени в първите седмици на септември. Обявяването за приоритет и на интерконектора (б.р. от президента) и действителните стъпки не ни навеждат на мисълта, че това в действителност е приоритет. За нас този план беше главен, всяка седмица бяха провеждани диалози в тази връзка. Напредъкът се вижда, той е действителен “, сподели Рибарски.

" За нас този план е приключен. Чисто писмено би трябвало да бъдат осъществени последните действия по издаване на акт 15 и акт 16. Проектната компания също има публикуван лиценз за самостоятелен оператор на газопреносна мрежа от КЕВР “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР