Еврозоната в никакъв случай не е мираж и няма да

...
Еврозоната в никакъв случай не е мираж и няма да
Коментари Харесай

Зам.-министърът на финансите: Еврозоната в никакъв случай не е мираж и няма да остане мираж - Икономика

Еврозоната никога не е мираж и няма да остане мираж, съобщи пред Нова телевизия служебният зам.-министър на финансите Методи Методиев.

Вчера служебният министър на финансите  Днес Методиев съобщи, че с цел да одобри еврото България трябва да извърши промените, които е поела като ангажимент, и които бяха импортирани в Народното събрание като законопроекти. По думите му би трябвало да има по-устойчив тренд на понижаване на инфлацията, с оглед достигането на инфлационните критерии за влизане в еврозоната. 

" Правителството до момента е направило доста техническа и политическа работа, само че ние не отговаряме на тези два критерия. Народното събрание, с дейностите, които предприе във връзка с законодателната стратегия в последния месец на своето битие, самото то неодобрява своето решение за еврозоната от 27 октомври 2022 година ", сподели финансовият зам.-министър.

Той акцентира, че служебното държавно управление ще продължи работата си по техническата подготовка за приемане на еврото, това е и ангажимента с нашите европейски сътрудници от Европейска комисия и ЕЦБ.

Според заместник-министъра на финансите идната целева дата за влизане в еврозоната е обвързвана с осъществяването на промените и с устойчивия тренд на инфлацията. 

" Надявам се идващият парламент да има тази евроатлантическа резистентност, с цел да се одобряват нужните закони. Проблемът при предходния парламент, във връзка с измененията в законите за еврозоната, ще стои и пред идващия, тъй като държавно управление е решено да внесе същите законодателни оферти, които не бяха признати. Затова политическият хайлайф би трябвало да има ясната визия накъде и с какви темпове желае да върви България по пътя на своята икономическа и политическа интеграция ", заяви Методи Методиев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР