Еврозоната може да се разпадне. Това е заявил френският министър

...
Еврозоната може да се разпадне. Това е заявил френският министър
Коментари Харесай

Френският министър на финансите Бруно Льо Мер: Еврозоната може да се разпадне

Еврозоната може да се разпадне. Това е декларирал френският министър на финансите Бруно Льо Мер, представен от Ханделсблат. Повод за думите му е финансовия пакет, който изготви немското държавно управление в поддръжка на немската стопанска система. Пакетът от ограничения беше показан в Брюксел и срещна неодобрението на доста от европейските сътрудници.

 

Недоволството от великодушните помощи за немските компании се простира от Будапеща до Париж. В същото време има апели за нов европейски фонд за взаимност, написа Ханделблат. Разбира се, всяка страна може да разгласи свои лични ограничения, само че е нужна обща европейска тактика, сподели той преди срещата на Еврогрупата в Люксембург: „ Колкото по-координирана е тази тактика, толкоз по-добре за всички нас “.

По този метод той косвено повтори рецензиите, които неговият съотечественик и еврокомисар по вътрешния пазар Тиери Бретон към този момент формулира в петък вечерта. „ Докато Германия може да си разреши да събере 200 милиарда евро на финансовите пазари, другите страни членки не могат “, написа Бретон в Туитър, който също е бил финансов министър на Франция в интервала 2005-2007 година. „ Спешно би трябвало да помислим по какъв начин да дадем опция на държавите-членки, които нямат такова фискално пространство, да поддържат бизнеса си “, съобщи Тиери Бретон.

Германия е подготвена да разиска ограничения, които биха могли да лимитират цените на газа и електрическата енергия в Европейския съюз, съобщи във вторник немският министър на финансите Кристиан Линднер, съобщи Ройтерс.

" Трябва да се оправим с този проблем в неговите корени. Така че аз съм отворен за предприемане на взаимни стъпки на интернационалните газови пазари и за реформиране на дизайна на нашите енергийни пазари, тъй че цените за потребителите към този момент да не се дефинират от цената на газа ", уточни Линднер преди среща на финансовите министри на Европейски Съюз.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР