Еврозоната може да е застрашена от рецесия, но повишаването на

...
Еврозоната може да е застрашена от рецесия, но повишаването на
Коментари Харесай

Гейбриъл Махлуф от ЕЦБ: Еврозоната може да е пред рецесия, но лихвите трябва да растат

Еврозоната може да е застрашена от криза, само че повишението на главните лихвени проценти е безусловно належащо, защото продължаващата висока инфлация вреди на стопанската система и стабилността, съобщи Гейбриъл Махлуф, шеф на централната банка на Ирландия и член на ЕЦБ, заяви Българска телеграфна агенция като се базира на Ройтерс.

" Еврото е изправено пред сложната композиция от висока инфлация и невисок стопански напредък, което може да докара до техническа криза ", сподели Махлуф по време на среща на ЕЦБ в Кипър, заяви Българска телеграфна агенция.

" Историята ни учи, че сходни проблеми могат единствено да нарастват, в случай че бавим дейностите си, а повишението на лихвите е безусловно належащо, защото упоритата инфлация разрушава макроикономическата непоклатимост ", сподели още банкерът.

В рамките на същата среща шефът на централната банка на Кипър Константинос Херодоту уточни, че на ЕЦБ ще й се наложи да увеличи лихвите още няколко пъти, с цел да укроти инфлацията, и в същото време да следи да растежа на заплатите. По думите му към този момент няма признаци растежът на заплатите да надува в допълнение инфлацията.

 

   Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР